Віра Олександрович

Отакої: тернопільські митники конфіскували «контрабасу» на 3,2 млн грн

kontrabas

Майже дві сотні справ про порушення митних правил відкрили торік на Тернопільській митниці ДФС. Відтак, чимало агентів зовнішньо-економічної діяльності сплатили штрафи.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Боротьба із контрабандою і порушеннями митних правил – один з пріоритетних напрямків роботи Тернопільської митниці, - каже начальник цього відомства Оксана Антонович. - Протягом 2017 року наші працівники склали 178 адміністративних протоколів про порушення митних правил на загальну суму 5,1 млн грн. Вилучили предмети правопорушень у 9 справах. Попередня вартість усього - 160,3 тис. грн.

Протягом минулого року розглянули 134 справи про порушення митних правил.

- За постановами митниці до відповідальності притягнули винних осіб із накладенням штрафів на загальну суму майже 2,7 млн грн, - додає вона. - Від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами Тернопільської митниці, до держбюджету перерахували 683,8 тис. грн.

До суду передали 40 справ на суму майже 5,1 млн грн. У судах винесли 22 постанови про накладення стягнення, у тому числі із застосуванням конфіскації товарів, на суму майже 3,2 млн грн. Від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами суду, до держбюджету перерахували 459,5 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео