Віра Олександрович

Тернопільщина: доходи, отримані за кордоном, треба декларувати

portrait of an executive young woman looking through a magnifying glass

Жителі Тернопільщини, які у 2017 році отримували іноземні доходи, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Нагадаємо, вимагають цього, відповідно до пп. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу України (ПКУ). Причому суму такого доходу включають до річного оподатковуваного доходу платника і оподатковують податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% і військовим збором за ставкою1,5%. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Відповідно до абзацу першого пп. 170.11.2 п. 170.11 ст. 170 ПКУ платник податку має право зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, за нормами міжнародних договорів, - пояснюють у податковій. - Згоду на їх обов’язковість надали у Верховній Раді України.

Платник податку має визначити суму такого зменшення за зазначеними підставами у річній податковій декларації. Але це можливо лише за умови отримання від уповноваженого державного органу країни, де було одержано дохід, довідки про суму сплаченого податку і збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування.

- Довідка має бути належним чином легалізована, якщо іншого не передбачили чинними міжнародними договорами України, - наголошують фіскали.

Нагадаємо, декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до територіального органу фіскальної служби за місцем своєї прописки. Граничним днем строку подання декларації буде 2 травня 2018 року.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео