Оксана Бучко

Тернополяни можуть більше не готувати дітей до першого класу

MVI_9951.MOV.00_04_14_10.Still001-e1504286604764

Приймати дітей до першого класу без конкурсних відборів будуть у тернопільських школах. Першочергово зараховуватимуть дітей, які проживають на території, закріпленій за школою. Такі умови зарахування діятимуть згідно нового закону «Про освіту», пише pedpresa.ua.

Кількість перших класів у закладах мають визначити до 20 лютого. А до 26 лютого в управлінні освіти повинні повідомити школам про територію обслуговування, яку за ними закріплюють. Уже в березні інформація про територію обслуговування має бути на сайтах та інформаційних стендах закладів.

Інформування батьків про порядок прийому дітей в перші класи триватиме до кінця квітня. Прийом дітей та зарахування в школи відбудеться з 23 квітня по 31 травня. З 1 червня 2018 року по 15 червня 2018 року навчальні заклади здійснюють прийом документів та зарахування дітей на вільні місця, які залишились після прийому дітей з мікрорайону.

Як додала співавтор нового закону, аналітик центру CEDOS Ірина Когут, перед першим класом непотрібно проходити підготовчих курсів. Адже нова програма буде розрахована на навчання базовим навичкам.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео