У Зборові громада вирішила допомагати владі та контролювати її

28034529_1775474722504385_205323938_o

Як вже раніше писав Терен, у Зборівському музеї 11 лютого мала відбутись зустріч активістів, жителів міста, для планування проектів, обговорення та пошуку рішень щодо вирішення проблем.

На захід прийшло близько 20-ти небайдужих до життя міста людей. Серед них школярі, студенти, активна молодь, історики, підприємці, політики.

В ході обговорення було запропоновано, щоб дані зустрічі стали  систематичними та тематичними. Попередньо, раз на два тижні у неділю. На кожній розглядатимуть максимум 2-3 питання.

Щодо попередньої зустрічі, то присутні у ході розмов та дискусій виявили, що найбільш хвилюючими є питання: цільового використання земельних ділянок міста та за його межами, інвестиційні об'єкти для розвитку міста, історія міста різних періодів та її пропаганда, реформа системи освіти, план розвитку, план заходів культури на рік (фестивалі, флеш-моби, конкурси), роздільний збір сміття та багато інших.

Загалом, об’єднання активістів виявляє бажання допомагати владі ОТГ у створенні стратегії розвитку, та контролювати певні моменти у роботі місцевих депутатів та службовців.

На наступній зустрічі обговорять історію старих будинків міста. Також запланований круглий стіл щодо проблеми роздільного сміття, активісти також запрошуватимуть на свої засідання представників влади, що є компетентними  у тематиці питань зустрічі.

Фото: Іван Гриців

Вибір читачів за тиждень

Відео