Орест Сарматський

Від 2 до 3 років в’язниці можна отримати за жорстоке поводження із домашніми тваринами (Агро-новини)

січ14

Українських фермерів навчать гуманно ставитися до свійських тварин. Про це повідомив народний депутат, голова підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Павло Дзюблик.

1403
1403

Нові мотивуючі норми та стандарти поводження з тваринами прописані у законопроекті №6598 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)», який подали на розгляд до Верховної Ради України.

Нагадаємо, що у 2013 році Україна ратифікувала Європейську конвенцію про захист домашніх тварин. Прийняття ж цього законопроекту дозволить її імплементувати в наше законодавство. Конвенція закликає уникати завдання тваринам непотрібних страждань або травм, а також забезпечити їм нормальні умови життя, включаючи життєвий простір, піклування та харчування.

Володимир Гройсман озвучив 4 пункти передачі земель громадам — офіційно

1402
1402

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про передачу державної землі за межами населених пунктів у власність об'єднаних територіальних громад. Про це він написав у суботу, 10 лютого 2018 року, на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, Рада провалила три законопроекти про земельну децентралізацію, тож тепер доведеться напрацьовувати нову модель. Попри це, уряд почав з 1 лютого передачу земель об’єднаним громадам на підставі власного розпорядження. На думку Геннадія Зубка, таке рішення — «проміжний крок» до земельної децентралізації.

Передаємо державну землю поза межами населених пунктів у власність об’єднаних територіальних громад. 1. Тепер громада, а не чиновник вирішуватиме, що робити із землею. Розводити власне господарство, здавати в оренду чи шукати інвесторів. 2. ОТГ зможе самостійно визначати, під який відсоток здавати землю в оренду. Зараз багато з цих земель орендують під 1-3%, що значно нижче ринкової ціни. 3. Гроші від оренди буде отримувати місцевий бюджет. 4. Отримані кошти громада може самостійно інвестувати в дороги, дитсадки, лікарні та інші важливі об'єкти», — пояснив він.

Українці не готові віддавати свої паї державі безкоштовно — опитування

1401
1401

99,6% власників с/г земель не готові відмовитися від своєї власності на користь держави безкоштовно. Про це повідомляє AgroPolit.com у матеріалі з посиланням на дослідження вчених Національного наукового центру «Інституту аграрної економіки» Національної академії аграрних наук (НААН).

Нагадаємо, що майже половина власників паїв готові й надалі здавати в оренду землю. Лише 10% наших співвітчизників хочуть продавати землю у разі зняття мораторію. Вартість 1 га становила б близько $2,5 тис.

Цікавим є той факт, що частка тих, хто готовий відмовитися від земельного паю на користь держави, виявилася незначною і становить 0,4% від усієї кількості власників земель, які взяли участь в опитуванні», — розповіли вчені НААН. З огляду на це власники усвідомлюють, що земля повинна приносити дохід у формі орендної плати,  у формі прибутку в разі самостійного господарювання на ній та навіть у формі доходу, отриманого від її продажу.

Далі на слайді бачення опитаних, як вони б розпорядилися своєю землею в разі відкриття ринку.

Вибір читачів за тиждень

Відео