Віра Олександрович

У Тернополі облаштують величезну благодійну їдальню? (фото)

Депутати6

Приміщення аж на 253,8 кв. м, що належить громаді Тернополя, хотіла отримати в безоплатне користування релігійна громада «Свято-Троїцький духовний центр на честь князя Данила Галицького». Причому - терміном аж до 31.12.2066 року! 

Йдеться про майно комунальної власності за адресою: проспект Злуки, 53. Нагадаємо, храм цієї ж громади і чимала територія розташовані із протилежної сторони цього ж проспекту..

Злуки
Злуки

Звернення релігійної громади «Свято-Троїцький духовний центр на честь князя Данила Галицького» Тернопільської єпархії Української православної церкви Київського Патріархату розглянули на сесії міської ради 2 лютого. Причому спершу голосування провалилося, але вдруге – підтримка уже була. Втім, це сталося через уточнення, запропоноване депутатами. Хоча при оприлюдненні результатів голосування формулювання, вказане у проекті рішення, не змінювали.

Голосування
Голосування

Пропозиція_депутатів
Пропозиція_депутатів

Голосування2
Голосування2

Отже, в безоплатне користування приміщення на проспекті Злуки релігійна організація, схоже, не отримає. Нагадаємо, настоятеля Свято-Троїцького духовного центру Анатолія Зінкевича нещодавно запідозрили у захопленні території міського парку. Депутатський запит щодо здійснення геодезичних зйомок, аби з’ясувати розмір фактичних площ, подавав голова земельної комісії Андрій Шкула. І результат вразив. Як з’ясувалося, Свято-Троїцький духовний центр захопив зайвих півгектара землі у парку «Національного Відродження», причому жодних дій, щоб це виправити, ніхто так і не вчинив.

Тож тепер постійна комісія міської ради із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів і туризму має внести свої пропозиції щодо подальшої долі 253,8 кв. м комунального майна. Тож питати згодом доведеться із голови – Михайла Ібрагімова.

Ібрагімов_Білан
Ібрагімов_Білан

Йшлося на сесії міської ради 2 лютого також про таке – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео