Провал тернополян у Кореї прокоментував Юрай Санітра

107540

Невдалі виступи українських спортсменів на Олімпійських іграх 2018 у Кореї прокоментував головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра.

Тернополянин Андрій Підручний двічі показав не найкращі результати на змаганнях із біатлону у Кореї. 11 лютого наш краянин у спринті зайняв 21 позицію, а 12 лютого у гонці-переслідуванні спортсмен зайняв 34 місце.

Окрім того, на недільний мас-старт ніхто з українців не відібрався, ні тернополянин, ні інші спортсмени із України.

Мені незрозуміло, чому в спринті так виступили Підручний та Прима. За день до гонки, вони відчували себе дуже добре, по стрільбі робили все правильно, все було як треба. Не можу зрозуміти, чому такий спад у двох найкращих спортсменів у команді. Підручний якби показав навіть свій середній хід з нулями, мав би набагато кращий результат в спринті. Підручний в ці дні відпочивав, був зі мною на хокеї перед індивідуальною гонкою, ми вболівали за Словаччину. Він трохи відпочив психологічно і фізично. Будемо дивитися на нього вже на тренуванні. Я знаю його дуже добре, тому буду бачити по ногах, чи встиг він повернутися назад у форму, яку мав за кілька днів до старту Олімпійських ігор. Я не хочу скидати з себе провину за результат спортсменів. Я головний тренер команди, а тому відповідаю за все, що в ній відбувається. Я не забобонна людина, вірю тільки в свою роботу і своїх спортсменів, тому я не можу говорити, що нам десь не пощастило. Підручний у важких умовах спринту стрельнув нуль і сценарій змагань був такий, що все йшло як треба. Бачимо, що суперники в естафеті будуть дуже сильні. Нам потрібно бути навіть не на 100% готовими, а більше. Але ми здатні показати хороший результат, — заявив Юрай Санітра, пише Уніан.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео