Кременецький тренер розповів правду про виступ українських олімпійців

малищик

Тренер навчально-спортивної бази Кременецької ОДЮСШ «Колос» Андрій Малищик, який на санній трасі у Кременці готує майбутніх олімпійців, розповів як і чому насправді виступили наші спортсмени на Олімпіаді-2018.

«Сьогоднi юнiори-саночники запитали – як я оцiнюю виступ наших санкарiв на Олiмпiйських іграх?». «Показали результат на який були готові, враховуючи якiсть пiдготовки до ігор» – вiдповiв я». 

Очевидно, Андрій Малищик мав на увазі не стільки якість підготовки, а умови, у яких тренуються наші олімпійці.

Проте, тренер взявся не на емоціях, а на цифрах проаналізувати результат виступи.

«Багато критики було в бік Мандзiя Андрiя, добре знаю, як вiн готувався до цих iгор... Не зосереджувався на зайнятому мiсцi, адже це не завжди показник рiвня спортсмена, а зосередився на часi проходження треку Андрiєм в 3 заїздi, де кременчанин програв лiдеру лише 0,447 сек. А ось результат 3 заїзду нашої найтитулованiшої cаночницi Якушенко Наталiї на заключних iграх в її кар’єрі у Ванкуверi, майже такий, як в Андрiя, вона програла лідеру лише 0,466 сек. на коротшiй дистанцiї, а результат 11 мiсце в заїздi. Тому чiтко видно, що Андрiй вийшов на високий рiвень результату. Також суттєво змiнилася щiльнiсть результатiв за останнi роки, i останні iгри тому пiдтвердження. А щодо помилок, то на цих iграх їх роблять навiть дворазовi олiмпiйськi чемпіони» – написав Андрій Малищик.

Фото зі сторінки Андрія Малищика у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео