Віра Олександрович

Про те, що не варто відкладати аж до 2 травня, розповіли аграріям Тернопільщини

ДФС_нове1

Керівникам і бухгалтерам сільськогосподарських підприємств Тернопільщини розповіли про зміни у податковому законодавстві. Зокрема, пояснили, до якої дати треба прозвітувати про свої доходи.

Як повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, нарада-семінар мала тему: «Податкова політика, інновації в трудовому і пенсійному законодавстві у 2018 році».

Розповіли про податкові зміни у законодавстві

Захід відбувся у приміщенні Департаменту агропромислового розвитку обласної держадміністрації.

У семінарі взяли участь керівники, бухгалтери та економісти сільськогосподарських підприємств області, - кажуть у податковій. - Серед основних доповідачів були і представники Головного управління ДФС в області. Вони розповіли про податкові зміни у законодавстві, спрощену систему оподаткування сільськогосподарських товаровиробників, кампанію декларування доходів громадян та відповіли на запитання, що цікавили підприємців і бухгалтерів.

Про зміни, що стосуються податку на доходи фізичних осіб, про розмір податкової пільги, а також про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у 2017 році, розповів головний державний ревізор-інспектор управління податків і зборів з фізичних осіб Віктор Орнатовський (читайте також ТУТ і ТУТприм.).

Охочі отримати податкову знижку можуть подавати декларацію до фіскальних органів до кінця року, а ось особи, які зобов’язані повідомити про отримані доходи, – до 2 травня, - наголошує фахівець.

Нормативно-грошова оцінка одиниці площі ріллі - 28 901, 92 грн/гектар

Головний державний ревізор-інспектор управління податків і зборів з фізичних осіб Лілія Черевата повідомила присутнім про розмір мінімального страхового внеску на 2018 рік. Адже він напряму залежить від розміру мінімальної зарплати (на 2018 рік – 3723 грн).

Отже, мінімальний страховий внесок становить 819,06 грн, - каже вона. - Максимальна величина бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) із 2018-го дорівнює 15-ти розмірам мінімальної зарплати і становить 55 845 грн. Відповідно, максимальна сума єдиного внеску – 12 285,9 грн.

Крім того, вона розповіла, що для взяття на облік платником ЄСВ членам фермерських господарств, на яких не поширюється дія Закону від 15.05.2003 р. за №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань», треба подати до контролюючого органу за місцем проживання заяву про взяття на облік платника ЄВ за формою №1-ЄСВ, згідно із додатком 1 до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і Положення про реєстр страхувальників, затвердженого наказом Мінфіну від 24.11.2014 р. за №1162.

Присутніх також цікавила тема спрощеної системи оподаткування сільськогосподарських товаровиробників у 2018 році. Вона викликала бурхливе обговорення і чимало запитань. Доповідала заступник начальника управління – начальник відділу податку на прибуток управління податків і зборів з юридичних осіб Ольга Кондратюк.

За інформацією Держгеокадастру у Тернопільській області, 1 січня 2018 року нормативно-грошова оцінка одиниці площі ріллі в області становить 28 901, 92 грн за гектар, - уточнює вона.

До речі, на запитання щодо податкових аспектів виплати державних дотацій для розвитку сільськогосподарських товаровиробників і стимулювання виробництва продукції відповідав заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування ПДВ і контролю за відшкодуванням ПДВ управління податків і зборів з юридичних осіб Віктор Саванець.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео