Віра Олександрович

Тернопільщина: комусь – штраф, а в декого – ліцензію відберуть

Штраф

За продаж алкоголю і тютюну неповнолітнім чимало тернопільських підприємців позбавляють ліцензій.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Протягом січня працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в області провели 18 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - уточнюють у податковій. - До порушників застосували фінансові санкції на суму 132,2 тис. грн.

За результатами проведених перевірок, встановили 14 порушень Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Зокрема, 7 фактів продажу алкогольних напоїв особам, які не досягнули 18 років, 3 - торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, - перелічують у податковій. – Також було 2 факти реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці і один - роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів. Ще 1 факт - роздрібної  торгівлі алкогольним напоями  без наявності ліцензії.

Окрім того, фахівці встановили 4 порушення Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Протягом січня анулювали 26 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, - додають у податковій. - У тому числі йдеться про 5 ліцензій за порушення вимог Закону за № 481 у частині продажу алкогольних напоїв особам, які не досягнули 18 років.

Анулювали також 17 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними, у тому числі - 2 ліцензії за порушення вимог Закону за № 481.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео