Орест Сарматський

Громада приміського села з Тернопільщини ще вагається, чи вступати їй в ОТГ

1-11-890x395

Непростий процес створення ОТГ триває в області.

На Гусятинщині, у Котівській школі І-ІІ ступенів зібралося чимало мешканців Котівської сільської ради, які хотіли більше дізнатися про реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування,

перш за все, їх цікавило, що вони матимуть після створення Копичинецької ОТГ і як створення громади вплине на їхній добробут. Громада знаходиться за кілька кілометрів від потенційного адміністративного центру, багато людей продуктивного віку працює в Копичинцях, власний бюджет невеликий. Отже, можливостей для розвитку Котівської громади небагато. Ще одне болюче питання: що буде з школою, у якій навчається 70-80 учнів? Там – досвідчений педагогічний колектив, який здатний забезпечити якісний навчальний процес і дати хороші знання учням. Велика кількість вихованців школи рік у рік успішно здає ЗНО і продовжує навчання у вишах. Ці та інші питання непокоять жителів громади і учительський колектив.

У непростих дискусійних питаннях учасники зустрічі усе ж знаходили відповіді. Часом здавалося, що температура зустрічі переходить безпечну межу. Але усе ж сторони знайшли порозуміння, заради якого й відбувалася ця зустріч.

Основний підсумок такого спілкування: майже усі присутні не заперечують проти об’єднання, розуміють свою відповідальність за результати реформи в країні. Особливо активна підтримка була від молодих людей і це вселяє надію. Старші теж підтримують реформу, але більш обережно і зважено.

У зустрічі взяли участь директор Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки програми «U-LEAD with Europe» та Мінрегіону Віктор Литвинчук,

Копичинецький міський голова Павло Лосик, Котівський сільський голова Галина Мацевко, Оришківський сільський голова Ярослав Мацієвський, громадські активісти. Що ж, схоже на те, що мешканці Котівки вже готові зробити серйозний для них крок у напрямку об’єднання. Але це буде згодом, про що ми проінформуємо наших читачів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео