Орест Сарматський

Китайцям дадуть 100 га для будівництва сонячної станції за 50 млн євро (Агро-новини)

лют2002

Харківська область віддасть на зведення СЕС сто гектарів землі в Первомайському. Угоду вже підписали.

Станція буде третьою в Україні за потужністю – матиме 50 МВт генеруючих можливостей. СЕС будуватимуть за принципом приватно-державного партнерства, повідомляє «АгроБізнес».

Для втілення задуму влада Первомайського передасть 100 гектарів землі комунальному підприємству «Первомайські теплові мережі» як засновнику сонячної станції. Інвестує в проект Китайська державна корпорація China Machinery Engineering Corporation. Раніше на території майбутнього будівництва сонячної станції розташовувалось ДП «Хімпром».

2003
2003

Кошторис СЕС – 50 мільйонів євро. Ініціатори проекту заявляють, що після запуску підприємства бюджет міста збільшиться вдвічі.

Для виробників молока 2018 буде менш прибутковим, ніж попередній — прогноз

Представники ФАО підбили підсумки українського молочного індексу (УМІ) та прогнозують майбутню долю ринку молочних продуктів. Про це йдеться у щотижневій добірці від проектів ФАО/ЄБРР, повідомляє «АгроПоліт».

Протягом 2017 року молочний ринок України швидко змінювався. Тому зниження УМІ в січні на 4,1% в порівнянні зі стандартним для січня зростанням на 2—4% абсолютно не дивує.

За словами економіста інвестиційного центру Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) Андрія Ярмака, що світовий ринок молока зараз, попри нещодавнє зміцнення, лишається відносно слабким.

«Будь-яке зміцнення цього ринку, як правило, зумовлене тимчасовими емоційними чинниками. Фундаментально на ринку і далі забагато молока, й ціни, фундаментально, і далі досить високі. Тому підтримка девальвацією, швидше за все, зможе лише допомогти стабілізувати ринок молока, але не зупинить зниження УМІ, яке може відбутися і в лютому, і лише прискориться в березні—травні», — прогнозує економіст.

2001
2001

Він зазначає, що в 2018 році не буде таких високих цін на масло у світі та ЄС зокрема, а отже, може не бути й такого потужного експорту масла з України.

У цьому році виробництво якісного молока зросте досить відчутно (прогнози я озвучу на молочному конгресі в Києві), а це потроху тиснутиме на ціни, адже маркетинг нашої готової продукції на експортні ринки й надалі лишається відносно примітивним. Виробництво молока в господарствах населення перестало падати. Невідомо, як вплине психологічний фактор про очікувану відміну 2-го ґатунку, але, скоріш за все, несуттєво. Думаю, що цей фактор також можна вважати негативним для ринку молока», — вважає Ярмак.

Уряд виділяє 6,3 млрд грн для підтримки аграріїв.

Перш за все ці гроші підуть на допомогу середнім, малим фермам та конкретним господарям, пише на своїй сторінці у Facebook Володимир Гройсман.

2002
2002

Хто отримає допомогу. Фермерські господарства з земельним банком до 500 га. Звичайні громадяни, які утримують худобу.

Чим допоможемо. Фермери зможуть отримати 100% компенсації вартості українського насіння, 25% вартості закупки сільгосптехніки українського виробництва, садівники - 80% вартості саджанців.

Кожна ферма отримає 1500 грн допомоги за одну молочну корову. Кожен господар - 2500 грн за велику рогату худобу, щоб був стимул вирощувати нове поголів’я.

На що розраховуємо. Здешевлення 5050 одиниць української сільгосптехніки. Збільшення поголів'я худоби на 11%. Та 3100 Га нових садів. Збільшення надоїв на 3-5 тисяч літрів на рік.

Вибір читачів за тиждень

Відео