Українського Гомера сьогодні згадують у Кременці

улас самчук

На Кременеччині сьогодні відзначають 113-ту річницю від дня народження українського Гомера, письменника, редактора, публіциста Уласа Самчука.

Зокрема, відбуваються заходи й у Кременецькій ОГПА ім. Тараса Шевченка.

улас самчук1
улас самчук1

«У затишній етнографічній світлиці КОГПА ім. Тараса Шевченка триває засідання круглого столу науково-дослідної лабораторії «Творчість Уласа Самчука та Бориса Харчука: художній літопис ХХ ст.». Модераторкою заходу і дослідницею творчості Уласа Самчука виступає кандидатка філологічних наук, доцентка Ірина Комінярська. Чудові виступи – респект юним науковцям!» – ділиться враженнями від заходу доктор історичних наук, викладачка Кременецької академії Ірина Скакальська на своїй сторінці у Фейсбуку.

улас самчук2
улас самчук2

Життя та становлення особистості Уласа Самчука тісно пов’язане з Тернопільщиною. Коли Уласові було 8 років, його родина переїхала в Тилявку Кременецького повіту (зараз Шумський район). У 1921-1925 роках майбутній письменник навчався у Кременецькій українській приватній гімназії. У Тилявці діє літературно-меморіальний музей Уласа Самчука, у Кременці в його честь названо ліцей.

Фото зі сторінки Ірини Скакальської у Фейсбук

 

Вибір читачів за тиждень

Відео