Орест Сарматський

Унікальний атлас лікарських рослин презентували на Тернопільщині

n_267_12825365

Світ побачив «Атлас лікарських рослин Кременецького ботанічного саду».

З новим науковим доробком науковців Кременецького ботанічного саду ознайомилися студенти та викладачі Кременецького медичного училища ім. Арсена Річинського, повідомляє сайт навчального закладу.

Атлас – результат багаторічної, плідної,  клопіткої, науково-дослідної роботи працівників відділу лікарських рослин та нових культур. Виданий за підсумками багаторічного формування, догляду, аналізу колекційного фонду лікарських культур на основі комплексного підходу до вимог культивування і використання лікарської сировини.

Студенти довідалися, як правильно розпізнавати та заготовляти лікарські рослини без заподіяння шкоди як власному здоров’ю, так і природі. Адже труднощі часто виникають у  молодих спеціалістів медичного профілю, котрі ще не дуже орієнтуються у науковій, біологічній та ботанічній термінології стосовно лікарських рослин, які зростають на землях України.

Після презентації «Атлас лікарських рослин Кременецького ботанічного саду» подаровано бібліотеці училища.

У атласі описали 76 найпоширеніших видів лікарських рослин колекції Кременецького ботанічного саду із коротким морфологічним описом, особливостями застосування та термінами збирання лікарської сировини.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео