7 книжкових новинок року

xnuhoiu9kssfaiiefud8

Кожного року на полицях тернопільських книгарень з’являються все нові книги. Одні раніше вже опинялися в руках читачів та тепер отримали «нове життя», інші – побачать світ вперше. 2018 рік буде багатим на урожай, що наповнить книжкові крамниці.

Цього року чекайте на прем’єри книг таких відомих письменників як Стівен Кінг, Ден Браун, Харукі Муракамі. Окрім того, українські видавництва потішать книгами, які стали переможцями престижних всесвітніх премій і завоювали серця критиків. Цього року на книжкових полицях Ви знайдете багато трилерів, які перенесуть вас у світ містики та розслідувань.

«Джерело»

Ден Браун

Професор Роберт Ленгтон на цей раз прибуває у музей Гуггенхайма, що в Більбао, Іспанія. Приїхав він, аби засвідчити важливе оголошення – відкриття, «яке змінить обличчя науки назавжди». Господар вечора – Едмонд Кірш, сорокарічний мільярдер і футуролог. Кірш – колишній студент професора Гарвардського університету. Він збирається розкрити дивовижний порив, який дасть відповіді на два фундаментальні питання людського існування.

«Крейдяна людина»

С. Дж. Тюдор

У центрі сюжету п’ятеро друзів – Едді Мюнстер, Гладкий Гев, Металевий Міккі, Гоппо і Нікі, які вже давно виросли з того віку, коли для спілкування використовували зашифровані посилання, написанні кольоровою крейдою. Та вже дорослими вони досі пам’ятають дівчинку Елізу, яку знайшли мертвою у лісі багато років тому. Пізніше Ед зустрічається із Міккі, останній каже, що вийшов на слід убивці Елізи. Наступного дня його знаходять мертвим, із намальованим крейдяним чоловічком у кишені. Друзі розуміють, що те, від чого вони тікали, повернулося…

«Сад метеликів»

Дот Хатчисон

У прекрасному саду, що неподалік від розкішного маєтку, жорстокий і одержимий колекціонуванням унікальних експонатів, садівник, утримує викрадених молодих жінок, чиї тіла покриті татуюваннями метеликів. Врешті про таємничий сад стає відомо та опісля цього вижила лише одна дівчина, яка назвала себе Маєю. Агенти Віктор Ганноверіан та Брендон Еддісон мають розкрити одну із найогидніших у їхній кар’єрі справ. Дівчина дає свідчення та чим більше вона розповідає, тим частіше агенти замислюються, що ж вона й досі приховує…

«Похований велетень»

Кадзуо Ішіґуро

Події роману відбуваються у Англії відразу після завершення правління короля Артура. Літнє подружжя Аксель і Беатрис вирушають у довгу мандрівку землями, які огорнені імлою. На пошуки сина, якого вже давно не бачили і ледве пам’ятають як він виглядає. Вони розуміють, що у подорожі їх можуть чекати небезпеки. Проте вони не знають, що ця подорож відкриє їм темні і забуті закутки їхньої любові один до одного.

«Вдова»

Фіона Бартон

Зникла дворічна Белла Елліотт, її справу розслідує британський детектив поліції Боб Спаркс. Мати-одиначка Дон побивається за дочкою і залучає усіх небайдужих до пошуків дитини. Вона не нехтує допомогою преси та телебачення. Місцева репортерка Кейт Вотерз мріє дізнатися, що трапилося з дівчинкою і для цього використовує всі свої навички. Та раптом головний підозрюваний помирає, а його вдова стає найзагадковішим у цій драмі персонажем.

«Вбивство командора»

Харукі Муракамі

Сюжет розвивається навколо молодого, безіменного художника, який з’їхав від дружини та тимчасово оселився у будинку відомого 92-річного художника на ім’я Амада Томохіко, який вже давно живе у будинку для літніх людей. Відтоді як безіменний художник поселився у домі, він чує дивні звуки на горищі. Він думає, що це щурі, тому йде подивитися, але знаходить там лише сову та стару картину Амади. Відтоді починаються містичні події …

«Сплячі красуні»

Стівен Кінг та Оуен Кінг

У новому романі батька та сина ми перенесемося в недалеке майбутнє, у невелике містечко в горах – Аппалачі. Основною роботою і гідністю міста є жіноча в’язниця. Та в один день, коли жінки засинають, щось відбувається і їх закручує у газоподібний кокон. Якщо їх розбудити, під час того як кокон обгортає їх тіла чи ненавмисно зачепити, оболонка кокона руйнується. Жінки, які прокидаються, стають дикими та агресивними. Але поки вони сплять, то «йдуть» в інший світ… Чоловіки нашого світу залишаються самі. Однак, з’являється таємнича жінка Еві, яка не піддається жахливому прокляттю. Можливо у неї є ключ до розгадки, чи ліки, а може вона демон, якого необхідно знищити?

ГРИЦИШИН АНАСТАСІЯ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео