Віра Олександрович

Не все так погано: Тернопільщина – законодавець моди і приклад для інших (фото)

основне

Представники влади, місцевого бізнесу, органів місцевого самоврядування, а також науковці, громадські активісти і міжнародні експерти зібралися разом, аби обговорити, як можна збільшити приплив інвестицій на Тернопільщину.

Захід у форматі «World Cafe» у нас проводили вперше, але професійні модератори Василь Федюк і Джо Тепфер налаштували присутніх на конструктивну роботу, запевнили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. До речі, відбулася подія у конференц-залі готелю «Авалон».

- Спільними зусиллями нам вдалося напрацювати низку цікавих ідей щодо залучення інвестицій, - стверджує директор обласного департаменту економічного розвитку Галина Воляник. – Ці пропозиції вилляються у план дій, а спільно із експертами Програми «Впровадження державної регіональної політики «U-LEAD з Європою» ми його втілимо у життя!

Такий цікавий формат проведення зустрічі, на її думку, припав до вподоби усім учасникам. І головне - він був результативним. Тому присутні вирішили продовжити традицію організації таких заходів на різні актуальні теми, що можуть слугувати розвитку краю. Про організацію таких зустрічей оголосять згодом.

3
3

Цікаво, що участь в обговоренні взяв і начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. Він зазначив, що надходження від підприємств із іноземними інвестиціями на Тернопіллі становлять лише 7% від усіх надходжень до зведеного бюджету. Задля збільшення цієї цифри треба активно працювати усім.

- Практика свідчить, що іноземні інвестиції йдуть не у великі металургійні або коксохімічні, а в сучасні аграрні або переробні підприємства, які є інноваційними. Тут наша область має всі шанси для інвестицій, - додає Ігор Комендат.

До речі, Тернопільщина – перша і поки що єдина область в Україні, що провела захід у такому форматі. Усі учасники зустрічі «World Cafe» могли висловити свої думки із приводу потенціалу краю щодо залучення інвестицій, обговорити унікальні особливості та ресурси нашого регіону, а також внести пропозиції, як збільшити інвестиції в область та, що для цього потрібно зробити. І хоча за столами іноді «на повну» розпалювалися пристрасті та дискусії, завершився захід приємним неформальним спілкуванням.

4
4

2
2

1
1

Фото зі сторінки Галини Воляник у «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео