Тернопільські перевізники дізналися, як вони віддаватимуть частину свого прибутку

28460976_594713924208343_2128980072_o

Сьогодні, 23 лютого, у Державній фіскальній службі у Тернопільській області пояснили, як по-новому сплачуватимуть податки тернопільські перевізники.

Нещодавно у Тернополі запровадили автоматизовану систему оплати за проїзд за допомогою картки тернополянина, файної карти. Та лише вчора презентували можливість оплачувати проїзд банківською карткою.

Тож перевізники та працівники фіскальної служби під час круглого столу, тема якого «Законодавче врегулювання обліку пасажирів із застосуванням автоматизованої системи обліку пасажирів» обговорили, як тепер відбуватиметься сплата податків перевізниками.

- Що дає автоматизована система оплати проїзду? По-перше – це забезпечення об’єктивного аналізу і контролю за кількістю пасажирів, які були перевезені. Також це дає змогу органам місцевого самоврядування правильно розподіляти кошти на відшкодування вартості перевезення пільгових категорій. Це дає змогу десь в певній мірі зекономити міський бюджет. Це дає змогу фіскальній службі бачити об’єктивний обсяг проведених перевезень і обсяг отриманих від них коштів, - розповів заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Петро Якимчук.

Одним і з перших питань, які обговорили під час круглого столу було: законність вимог органами місцевого самоврядування використання валідаторів для проведення розрахунків за надані послуги з перевезення пасажирів автомобільними пристроями.

- Ці операції, які проводяться мають підтверджуватися відповідними розрахунковими документами.  У вашій діяльності ви звільняєтеся від провадження реєстратора розрахункових операцій, але згідно до законодавства ви зобов’язані видавати квитки за проїзд відповідної форми та взірця, - наголосив заступник начальника відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту Головного управління ДФС у Тернопільській області Олег Довгошия.

28460526_594713910875011_1011771951_o
28460526_594713910875011_1011771951_o

Обговорили у фіскальні службі і питання, що стосується застосування податкової пільги з ПДВ при поступленні коштів від оператора на рахунок перевізника.

- Відповідно до чинного законодавства постачання послуг з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом (-окрім оренди), звільняється від оподаткування, - підсумував заступник начальника управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДФС у Тернопільській області Віктор Саванець.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео