Як тернополянам вберегти житло від злодіїв?

житло_1024x585

Від початку року працівники поліції зафіксували 27 фактів крадіжок з помешкань, більшість з яких трапилися в обласному центрі. Інколи для того, аби уберегти житло від крадіжки, не достатньо встановити броньовані двері чи змінити замки, повідомляє tp.npu.gov.ua.

Для того, аби уберегти своє помешкання від злодіїв, поліцейські радять встановити на вхідних дверях під’їзду кодовий замок або домофон, так сторонні люди зможуть потрапляти у будинок значно рідше. А на вікнах квартир, які знаходяться на нижніх поверхах, обов’язково потрібно встановити металеві ґрати.

Оскільки зловмисники часто потрапляють у помешкання через вхідні двері (зламуючи замок), краще встановити не одні двері та не один замок, так злочинці не захочуть витрачати багато часу на відмикання.

Ще один надійний спосіб захисту – охоронна сигналізація. Її можна встановити індивідуально (на одну квартиру), або об’єднатися із сусідами. Звернутися за подібного роду послугами можна в поліцію охорони чи приватну охоронну структуру.

Поліцейські наголошують, що для оберігання житла, в першу чергу важливо бути уважними. Якщо ви бачите сторонніх в під’їзді чи поблизу будинку, обов’язково зверніть на них увагу: поцікавтеся, що вони тут роблять, а якщо підозри посилюються – викликайте поліцію.

У разі прокинення у ваше помешкання злодіїв, негайно звертайтеся до правоохоронців та ні в якому разі не заходьте у приміщення.

ГРИЦИШИН АНАСТАСІЯ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео