Віра Олександрович

Де гроші беруть? За ввезення автомобілів на Тернопілля сплатили… 12 мільйонів

Гроші

Майже 100 млн грн лише у січні спрямували до бюджету із Тернопільської митниці ДФС. Причому значну частину суми забезпечили ті, хто привіз на Тернопільщину автомобіль.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

У січні працівники Тернопільської митниці ДФС до Державного бюджету України мобілізували 95,8 млн грн, - уточнюють у податковій. - Це – аж на 39,5 млн грн, або на 70%, більше, ніж під час першого місяця 2017 року.

Зокрема, сплатили 83,7 млн грн - податку на додану вартість (ПДВ), 9,2 млн грн - мита і 2,7 млн грн - акцизного податку.

Також перерахували 153,1 тис. грн плати за здійснення митних формальностей та інших надходжень, - додають на митниці. – Причому найбільший вплив на зростання надходжень у січні мало ввезення легкових автомобілів громадянами. Вони сплатили аж 12 млн грн.

Вагомий вплив, за словами фахівців, мало також сезонне збільшення обсягів митного оформлення риби і морепродуктів, а також ввезення (у тому числі і випуск зі складів тимчасового зберігання) сільськогосподарської техніки та комплектуючих до неї.

Товари, при митному оформленні яких сплатили найбільше податків, це - легківки, - наголошують у податковій. - За них сплатили 11,6 млн грн. У січні 2017 року було 10,6 млн грн.

Окрім того, за рибу морожену надійшло 8 млн грн. Протягом звітного періоду торік було 5,1 млн грн. За сік яблучний концентрований сплатили 4,6 млн грн. Торік такого товару у січні не імпортували (читайте також ТУТ і ТУТприм.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео