Оксана Бучко

Тернополяни не зможуть насолодитись м’якою «єврозимою»

3500-1

Про сильні морози в країнах Європи варто задуматись тернополянам, які запланували відпочинок там на кінець лютого - початок березня. Температури до -20 ° С опустяться не лише у Східній Європі і Скандинавії, а й у західній частині Європи – Німеччині, Франції і навіть Великобританії. Похолодання триватиме близько 10 днів, інформує за матеріалами європейських ЗМІ 3oko.com.ua.

Це спричинило північно-атлантичне коливання, що полягає в протилежних за знаком змінах барометричного тиску біля берегів Ісландії і Азорських островів. Приблизно тиждень тому над Скандинавським півостровом сформувалася область високого тиску. Вітер, що дме з цієї області, вбирає в кінцевому підсумку і сибірські маси холодного повітря; спрямовані за годинниковою стрілкою повітряні потоки приносять холодне повітря в Європу.

Такі катаклізми вважають результатом потепління. Область високого тиску в північних широтах виникла внаслідок утворення високо в стратосфері, в Північній півкулі області аномально високої температури. Тепла «подушка» почала формуватися на минулому тижні і запустила ланцюжок подій, які врешті-решт повинні призвести до того, що холодне повітря з Сибіру прийде туди, докуди зазвичай не добирається.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео