На Тернопільщині готові до екстренних заходів при погіршенні погодних умов

Холод

На даний час на Тернопільщині функціонують близько 200 стаціонарних пунктів обігріву, про це розповіли в обласному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

На нараді регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови Тернопільської ОДА Олега Валова та за участі керівників і фахівців спеціалізованих служб цивільного захисту населення області обговорили питання щодо готовності екстрених служб області до реагування на можливі надзвичайні події та ситуації, пов’язані з ускладненням погодних умов, які очікуються в період з 27 до 28 лютого. Також розглянули питання організації належної взаємодії органів управління та сил цивільного захисту та залучення відповідних сил і засобів, з метою мінімізації негативних наслідків суттєвого пониження температури повітря.

Начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області, полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей зазначив, що на сьогодні в області функціонують 197 стаціонарних пунктів обігріву, розгорнутих, переважно, на базі закладів охорони здоров’я. У разі їх заповнення, для надання допомоги населенню, після звернення органів влади рятувальники можуть розгорнути 14 пунктів обігріву на базі наметів та 4 пересувних пункти обігріву на базі спеціально-пристосованого автотранспорту. Також, при потребі, будуть задіяні 2 електрогенератори та 5 одиниць техніки в якості тягачів. «Пожежно-рятувальні підрозділи краю готові оперативно протидіяти загрозам зимового періоду», – підкреслив Віктор Маслей.

Підводячи підсумки наради, Олег Валов надав ряд доручень представникам пожежно-рятувальної служби, поліції, управлінню охорони здоров’я та іншим відомствам. Він зауважив, що від готовності та злагодженої взаємодії всіх відповідальних відомств залежить стан життєдіяльності регіону та безпека його мешканців.

Джерело: ternopil.dsns.gov.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео