«Санскріті» стане неофіційним посольством Індії в Тернополі

sanskriti

Клуб українсько-індійської співдружності «Санскріті» діятиме в Тернополі. Заснувала його разом із однодумцями прес-секретар місцевого медуніверситету Яніна Чайківська.

Ідея проекту виникла ще 10 років тому, але знадобився час, аби всі частини пазлу (серед яких, вочевидь, і її давнє захоплення індійськими танцями) допасувати одні до одних:

- Сьогодні в Тернополі зростає кількість студентів з Індії, які мають зацікавленість у вивченні української культури і бажання краще адаптуватися до умов проживання в Україні, знайти тут нових друзів. З іншого боку, упродовж останніх 10 років значно зросла кількість тернополян, які вивчають духовні практики Індії, захоплюються індійською кулінарією, культурою та іншим, – каже Яніна Чайківська. – Відповідно, назріла необхідність створення об’єднавчого осередку у формі клубу. «Санскріті» у перекладі із санскриту означає «культура». Культура – поняття об’ємне, широке і глибоке, оскільки воно передбачає не тільки мистецькі твори, а й культуру спілкування, культуру вживання їжі, культуру стосунків і багато іншого.

яна
яна

Один з проектів клубу – вивчення гінді та української мови. Уже зараз гінді вивчає сама Яніна Чайківська, а декілька студентів з Індії успішно вивчають українську розмовну мову. Охочих запрошують приєднуватися.

- Я продовжую танцювати в ритмі індійського танцю і навчати цього інших. Але ще мені дуже цікаво розвивати співпрацю між представниками двох країн, які мають багато спільного. Цікаво організовувати зустрічі, презентації, семінари та інше. Індія – це доволі серйозний партнер для України на азійському континенті, - впевнена Яніна Чайківська.  

За діяльністю «Санскріті» та його проектами можна стежити на сторінці клубу у Фейсбуку.

група
група

з Патом
з Патом

прамова
прамова

Фото – з особистого архіву Яніни Чайківської

Вибір читачів за тиждень

Відео