Оксана Бучко

Тернопільських браконьєрів впіймали з червонокнижним уловом (фотофакт)

02_26_ternopil1

23 лютого 2018 року при проведенні рибоохоронного рейду інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля спільно з Івано-Франківським рибоохоронним патрулем затримано браконьєра, який виловив червонокнижну марену звичайну. Крім даної риби у чоловіка було виявлено 36 екземплярів підуста звичайного. Загальна вага риби становила 16,7 кг. Збитки, завдані рибному господарству внаслідок порушення, склали 1554 грн.

Вилов водних біоресурсів громадянин здійснював за допомогою забороненого знаряддя лову – сітки ставної. Правопорушення сталось на р. Дністер, біля с. Вістря, Монастириського району Тернопільської області. За фактом незаконного вилову риби складено протокол про адміністративне порушення за ч.4 ст.85 КУпАП.

Розрахунок за незаконне добування марени звичайної здійснювався відповідно до постанови КМУ від 07.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)».

Управління Держрибагентства у Тернопільській області в черговий раз закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу» лінію Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27-70-34 та (097) 427-85-95 або на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

Довідкова інформація:

Одній особі за добу дозволяється виловити не більше 3 кг риби на водоймах загального користування, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше 5 кг (згідно Правил любительського та спортивного рибальства).

Вибір читачів за тиждень

Відео