Розслідування резонансного скандалу на Тернопільщині

швидка

Наприкінці минулого року «Звістка» писала про резонансний випадок, який трапився на «швидкій» в Борщеві і який викликав шквал емоцій у представників медичного закладу та звичайних мешканців міста. 

Сьогодні нам вдалось отримати офіційні висновки медичної комісії, яка вивчала ситуацію та провела службову перевірку відповідно до фактів, вказаних мешканцем села Вовківці.

Виявляється, представники Управління охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації встановили, що насправді бригада «швидкої» таки виїздила на виклик, але не змогла знайти хвору жінку, а усі працівники чергової зміни були абсолютно тверезі, окрім їхнього начальника, у якого виявлено 1,8 проміле алкоголю в крові. При цьому, комісія встановила, що в той день медик був вихідний, але в сьомій ранку опинився на роботі.

У самого заявника на цей рахунок є кілька запитань, на які, швидше за все, відповідати ніхто не захоче:

"Як так сталось, що виїхавши фактично на зустріч один одному і в один та той самий час, ми не зустрілись дорогою? Та й непомітити машину «швидкої», чесно кажучи, досить проблематично. 

Чому на виклик не виїхав в складі бригади лікар, а тільки фельдшер? 

Чому в підстанції не ведеться запис розмов із номера «103»? 

Питань багато, але істинна одна: якщо ти хворий - це твої проблеми...", - написав Юрій.

Можливо, якщо в таких закладах, як «швидка» та приймальне відділення ЦРКЛ встановити відеоспостереження та фіксацію, у самих медиків та їхніх пацієнтів буде значно меньше причин, щоб не довіряти один одному, щоб ретельно виконувати свої професійні обов'язки та врешті-решт перестати боятись за власне здоров'я та репутацію.

Вибір читачів за тиждень

Відео