Віра Олександрович

«Сани у гаражі робити не будуть»: у Кременці створять спортивний інтернат і базу для олімпійців (відео)

Колегія

На Тернопільщині цього року 5 млн грн витратять на сучасне мультимедійне обладнання для 200 початкових класів.

Окрім того, 15 млн грн область планує отримати на оснащення навчальних лабораторій із хімії, фізики і географії. Значних вливань очікує і сфера фізичної культури і спорту. Такі зміни потрібні для впровадження освітньої реформи і втілення нових амбітних планів, йшлося під час колегії обласної держадміністрації сьогодні, 28 лютого.

[embed]https://youtu.be/iGrCy5UvWxo[/embed]

- Для початкових класів, в яких навчається понад 10 учнів, куплять сучасні комп’ютери і мультимедійні проектори, - каже голова обласної держадміністрації Степан Барна. - Щоб діти не просто ходили до школи, а отримували якісні знання, що згодом допоможуть їм вступити у вищі учбові заклади.

Ще 15 млн грн область повинна отримати на оснащення навчальних лабораторій із хімії, фізики і географії. Ще 7 млн грн на Тернопілля надійде на купівлю шкільних автобусів за умовами співфінансування. На думку Степана Барни, цим можуть скористатися громади.

Гості
Гості

Гроші держава пообіцяла і на розвиток фізичної культури і спорту, зокрема, на будівництво спортивних майданчиків. Загалом по Україні на ці потреби планують витратити 370 млн грн.

[embed]https://youtu.be/HHiZtIkiG-I[/embed]

- Наша область отримає на будівництво нових спортивних майданчиків близько 20 млн грн, - додає він. - Усі громади, які зацікавлені у розвитку спорту, отримають кошти. Бо дітям потрібно змалку створювати необхідні умови, щоб потім вони могли демонструвати якісь вагомі результати у спорті.

Після цього очільник натякнув на поганий виступ української олімпійської команди у Кореї. Мовляв, якщо ми плануємо не лише виставляти збірну, а завойовувати нагороди, то надалі «сани у гаражі спортсмени робити не повинні». Це було пряме посилання на скарги 29-річного спортсмена із Кременця – Андрія Мандзія («Терен» про це писав ТУТ прим.).

- Ось тому ми прийняли рішення за кошти Фонду регіонального розвитку створити на Кременеччині спортивний інтернат із усією необхідною інфраструктурою, - підсумовує пан Барна. - Це дасть можливість залучити більше коштів на розвиток спорту. Ми зможемо використати наявні санну трасу і літній лижний трамплін, щоб створити там ядро для підготовки олімпійців.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео