Оксана Бучко

Керівникам ОТГ на Тернопільщині порадили не завищувати свої матеріальні потреби

ab03a78-decentralizacia2

На місцевий розвиток Тернопільщини у державному бюджеті на 2018 рік заклали 200 млн грн у порівнянні з 1 млрд грн минулого року. Тож керівників ОТГ закликали планувати витрати раціонально і не розраховувати на великі суми.

- Залишок бюджету ОТГ – 822 млн грн, і це велика сума, - повідомив директор обласного департаменту фінансів Степан Скибиляк під час засідання колегії 28 лютого. – Цікаво, що на місцях розпланували бюджети на 2018 рік із великою недостачею. Не вистачає коштів на культуру, спорт, соціальну сферу. Зате на фінансування органів влади бюджету достатньо.

Керівників ОТГ також попросили не роздувати штати апаратів. Адже у деяких громадах 80% коштів спрямовують саме на їх фінансування.

- Не треба перетворювати децентралізацію на ще одну адміністративну вертикаль, - зазначив голова ОДА Степан Барна. – Адже штати ОТГ вже незабаром будуть більшими, ніж штати адміністрацій. А фінансувати медицину та освіту повинні РДА та ОДА. Минулого року ми перекрили 70 млн грн на зарплати в лікарнях та освітніх закладах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео