Обласна Держпродспоживслужба «вибухово» відсвяткувала свою другу річницю (фото)

DSCN4470

Зі 40-хвилинним запізненням розпочалися урочистості з нагоди другої річниці створення Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. За кілька хвилин до початку, коли святково налаштовані й вбрані  працівники структури вже сиділи в залі обласної філармонії, до поліції надійшло повідомлення про замінування будівлі.

На сцену, замість керівника управління Василя Хомінця, як було передбачено сценарієм, вийшов директор філармонії Ярослав Лемішка й повідомив про це присутнім.

DSCN4463
DSCN4463

До честі людей, а всього їх було близько трьох сотень, під час термінової евакуації  не було ні паніки, ні тисняви біля гардеробу, всі діяли злагоджено й швидко, з гумором реагували на такий поворот подій. Попри те, що учасникам дійства запропонували перечекати незаплановану паузу в адмінбудівлі навпроти філармонії, практично всі залишилися надворі й, не зважаючи на мороз, з цікавістю спостерігали за діями поліцейських.

DSCN4465
DSCN4465

Замінування, на щастя, виявилося фальшивим. За словами Ярослава Лемішки, подібне в історії закладу трапилось уперше.

Урешті урочистості розпочалися. У своєму виступі начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець, зокрема, зазначив:

-Нехай ця дата ще зовсім маленька для такої структури та функцій, які визначені нам законодавством, але попереду у нас ще дуже багато завдань. Сьогодні держава розв`язала нам руки, знявши обмеження щодо заборони проведення перевірок.  Тому, сподіваюся, спільними зусиллями ми розбудуємо Держпродспоживслужбу на Тернопільщині до високого рівня, яка буде мати  не лише функції державного контролю, а й стане сервісним центром між представниками бізнесу і споживачами.

DSCN4467
DSCN4467

Він також назвав Держпродспоживслужбу продуктом Революції Гідності, створеним згідно з європейськими вимогами. Нагадаємо, що в рамках оптимізації системи  центральних органів виконавчої влади, утворена в 2014 році служба перебрала функції й повноваження п’яти, до того самостійних структур – ветеринарної та фітосанітарної служб, Держінспекції з питань захисту прав споживачів, Державної санітарно-епідеміологічної служби, контроль за регульованими цінами. Закономірно, що новостворену службу чимало людей сприймали скептично, вбачали у цьому не зовсім вдалий експеримент. Не працював на авторитет служби й тимчасовий мораторій на здійснення перевірок. Але час, як кажуть, усе покаже.

Після виступів керівників управлінь Головного управління в області колектив привітали голова обласної ради Віктор Овчарук та заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик.

Нагороджували на урочистостях і дорослих – за відповідальність й професіоналізм, і дітей – переможців конкурсу малюнків, які малі споживачі підготували до свята. Виставку розмістили у фойє філармонії.

DSCN4454
DSCN4454

DSCN4455
DSCN4455

DSCN4459
DSCN4459

Завершилося урочисте дійство не фуршетом, як це зазвичай буває, а практичним семінаром для працівників головного й райуправлінь, адже буквально завтра їм доведеться розпочинати перевірки, карати порушників законодавства й прав споживачів.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео