На Тернопільщині далі вірять псевдобанкірам

аферисти_1024x633

Попри всі застереження, аферисти й далі виманюють у краян кошти. Лише впродовж доби до Тернопільського відділу поліції звернулися двоє постраждалих від телефонних афер, повідомили в Нацполіції області

У першому випадку мешканцеві Теребовлянського району зловмисник повідомив, що через збій системи електронний гаманець чоловіка заблоковано. Надалі, дізнавшись особисті дані, аферист зняв із картки чоловіка 4100 гривень.

Іншого потерпілого аферист налякав тим, що його кошти в небезпеці. Для того,  аби їх вберегти, чоловікові порадили перерахувати готівку на інший активний рахунок. Ошуканий, виконавши цю настанову, втратив 9 000 гривень. Аж тоді додумався звернутися до поліції.

Працівники поліції наголошують: ніколи й за жодних обставин не повідомляйте свої особисті дані незнайомим людям. У разі надходження дзвінка із невідомого номера, потрібно зателефонувати на гарячу лінію і уточнити в оператора усю інформацію по карті, аби не втрапити у руки аферистів, а при втраті чи крадіжці – заблокувати картку.

Грицишин Анастасія

Вибір читачів за тиждень

Відео