Віра Олександрович

Отакої: у дороги Тернопільщини «вкатають» 1 мільярд 900 мільйонів гривень (фото, відео)

Президія

Плідним на реалізацію різноманітних соціально-економічних проектів буде на Тернопільщині 2018 рік. Там паче, гроші на втілення цих амбітних планів держава вже пообіцяла, а дещо – уже навіть дала.

Про це говорили на колегії обласної держадміністрації 28 лютого. Окрім того, там йшлося про інші актуальні для Тернопілля справи – читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.  

- Цього року, як і в попередні роки, ми також будемо реалізовувати проекти регіонального розвитку за допомогою фінансування Фонду регіонального розвитку і за рахунок субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад (ОТГ), - каже голова обласної держадміністрації Степан Барна. - Важливо продемонструвати, що проектна діяльність усіх гілок влади має комплексний підхід.

[embed]https://youtu.be/ZnKkwjcLLa0[/embed]

Принагідно він порадив керівникам районів і громад заручитися підтримкою народних депутатів. Мовляв, їм також виділять гроші із казни на розвиток певних територій. Окрім того, в області триватиме робота над розвитком сільської медицини. На це держава вже виділила 178 млн грн. Серед пріоритетів - розвиток спортивної інфраструктури та покращення якості освіти. Але чи не найбільше вражає сума, що має надійти на Тернопілля для фінансування ремонтів доріг різного значення.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wEHnfmPABjc&feature=youtu.be[/embed]

На особливу допомогу можуть розраховувати у громадах. Зокрема, у чотирьох із них створять ЦНАПи в форматі «Прозорий офіс».

[embed]https://youtu.be/RTB6vNmORuE[/embed]

- Чотири об’єднані територіальні громади Тернопільщини успішно пройшли конкурсний відбір і впродовж року створять Центри  надання адміністративних послуг за принципом «Прозорий офіс», - додає він. - Із державного бюджету на це виділять понад 12 млн грн. Таке рішення прийняли на засіданні робочої групи Міністерства соціальної політики України.

Колегія3
Колегія3

Отже, ЦНАПи у форматі «Прозорий офіс» незабаром будуть у Байковецькій, Великодедеркальській, Мельнице-Подільській і Скала-Подільській ОТГ. Крім того, устаткуванням і технікою забезпечать ЦНАП у Великогаївській громаді.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео