Орест Сарматський

Старший над бджолярами вже є на Тернопільщині

заставка-бджоли

Обрано голову обласної спілки пасічників Тернопілля

Засновано обласну спілку пасічників України. Очолив її відомий фермер та аграрій, заслужений працівник сільського господарства України, депутат обласної ради, керівник фермерського господарства «Березовський» і ПП «Агрон» Юрій Березовський.

IMG_6166 (1)
IMG_6166 (1)

Саме він був ініціатором зустрічі громадських осередків пасічників у Тернополі, пише журналіст Ярослав Бачинський у тижневику «Номер один».

За інформацією виконувача обов’язків директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимира Стахіва, на Тернопільщині населення утримує 55,7 тис. бджолосімей, а в сільгосппідприємствах – 500 бджолородин. На його переконання, кооперація і об’єднання фахівців бджолярства – єдино правильне рішення.

За словами голови обласної спілки пасічників Юрія Березовського, який у приватному агропідприємстві утримує 350 бджолосімей у селах Товстолуг і Малий Ходачків, назріла негайна потреба у створенні дієвої спілки пасічників. Багато підприємців зацікавлені пасічництвом. Спілка також дбатиме про культуру споживання меду, бо це – здоров’я нації.

– Об’єдналися для того, щоби гідно конкурувати на вітчизняному ринку і виходити зі своєю продукцією на світовий ринок. Бути для пасічників ціновим регулятором власної продукції, захисником прав, займатися навчанням не лише в Україні, а й у Європі. Спільно боротися з отруєнням бджіл недобросовісними господарниками.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сучасний бджоляр має бути добре поінформований, уміти користуватися інтернетом, впроваджувати все нове і передове. Одним словом – не лише новатором, а й виконавцем ідей пасічництва, – переконаний Юрій Березовський.

Фото - тижневик «Номер один»

Вибір читачів за тиждень

Відео