Тернопільський національний економічний університет – освітній флагман України

cb0a12f8636c89eec402e9502addf649_XL

В умовах динамічного розвитку суспільства зростає рівень конкуренції між установами усіх сфер діяльності.

Розширюється спектр послуг, які надає установа, підвищується рівень якості, активізується робота над здобуттям провідних позицій у рейтингах. Не оминає така тенденція і заклади вищої освіти. Адже сьогодні абітурієнту представлено значно більше  пропозицій, ніж будь коли, й часто прийняти рішення дуже складно. Молодь, обираючи заклад вищої освіти, звертає увагу не лише на якість надання освітніх послуг, а й на можливості, які відкриває перед ними університет. Академічне лідерство, підприємливість, інтернаціоналізація, освітня мобільність – складові, які формують рівень привабливості. Тому першочерговим завданням адміністрації закладів вищої освіти є визначитися з тими пріоритетами, які зацікавлять потенційного студента і є на часі, повідомляють на сайті ternopoliany.te.ua.

Тернопільський національний економічний університет – один з найбільших освітніх центрів у Тернополі. Тут одним із провідних напрямів роботи визначають міжнародну діяльність, свідченням чого є активна співпраця із закладами вищої освіти інших країн.

Відомо, що університет є членом міжнародних організацій – Європейської асоціації міжнародної освіти, Європейської асоціації університетів, Великої хартії університетів, Таллуарської мережі, Мережі університетів прикордоння, Міжнародної культурно-освітньої асоціації, Мережі університетів Східної Європи.

Found 1441104335 8433749 1

Численними є і міжнародні проекти, над якими працює колектив. Це і програми двох дипломів з університетами Польщі, Угорщини, Німеччини, Німецькомовна інтегрована навчальна програма з підготовки бакалаврів та магістрів (спільно з Дрезденським технічним університетом, Німеччина), Українсько-американська програма з підготовки бакалаврів з комп’ютерних наук (спільно з Університетом штату Мен, США), Програма підготовки PhD (спільно з Технологічним освітнім інститутом Західної Македонії, Греція), Англомовна програма з міжнародної економіки та туризму, Українсько-грецька програма підготовки магістрів з бізнес-адміністрування, Українсько-польська програма, Школа польського та європейського права.

До слова, нещодавно відбулося вручення дипломів першим випускникам Тернопільської бізнес-школи ТНЕУ, яка створена у рамках проекту партнерства з Естонською бізнес-школою, що стала першим у Естонії приватним університетським закладом бізнес-освіти та одним із найпрестижніших у країнах Балтії.

Випускники бізнес-школи ТНЕУ завершили навчання за магістерською програмою «Бізнес-інновації» і своїм вибором дуже задоволені.

«Саме тут я зміг розкритися як особистість, що на мою думку, є чи не найважливішим під час навчання, – розповідає один з випускників Ігор Білокопитий. – Я здобув необхідні знання та навички, спілкуючись не тільки з нашими викладачами, а й з високопрофесійними менторами, зарубіжними науковцями, провідними підприємцями. Сьогодні вже працюю над власним проектом. Тут мене дійсно навчили ставити ціль і досягати успіху».

Варто наголосити і на тому, що у ТНЕУ створені усі необхідні умови для навчання не лише українських студентів, а й студентів-іноземців. А українські студенти мають нагоду навчатися у зарубіжних закладах вищої освіти за програмами обміну. Активно користуються можливостями програм мобільності і викладачі університету. Тільки у 2017 році 115 науковців взяли участь у таких програмах.

267B8521 1

«Без впевнених позицій у міжнародному освітньому просторі неможливо будувати потужний навчальний заклад. Наша співпраця зі зво-партнерами є результативною, – зазначає ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий. – Ми радо вітаємо у стінах нашого університету зарубіжних професорів, які читають тут лекції, проводять тренінги. Стажування закордоном має великий попит серед викладачів. Надзвичайно корисними програми мобільності є і для студентів, які мають можливість навчатися декілька семестрів закордоном. Результатом чого є отримання диплому ТНЕУ паралельно з дипломами інших закордонних університетів. Ми впевнені, що міжнародний вектор роботи нашого закладу вищої освіти розвиватимемо і надалі».

Ректор говорить, що з року в рік зростає кількість іноземних гостей, що свідчить про зміцнення ролі закладу в міжнародному освітньому просторі.

«Нам імпонують люди з цікавими ідеями. Ми охоче підтримуємо міжкультурні освітні ініціативи й готові до виокремлення нових напрямів співпраці. Наші науковці тісно співпрацюють з американськими закладами вищої освіти, а також грецькими, польськими… На сьогодні ТНЕУ уклав 96 угод із закладами вищої освіти 28 країн. У нас діє 12 міжнародних освітніх програм. Це чудова нагода обмінятися досвідом з освітянами інших країн, налагодити ефективну співпрацю», – підкреслює ректор.

Самі студенти можливістю навчатися закордоном також дуже задоволені.

IMG 8373

«Неоціненний досвід, враження, які неможливо описати словами та  знання! Всім цим ми завдячуємо Тернопільському національному економічному університету, який, в рамках програми Exchange HHB, надав нам чудову можливість провести навчальний семестр у Бізнес-школі Університету Норд, що знаходиться в місті Будо, – діляться враженнями студентки ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина Возьна Тетяна та Сякалюк Юлія. – Упродовж навчального семестру нам вдалося не лише вдосконалити наші знання в галузі «Бізнес та управління», а й насолодитися красою дивовижних норвезьких фіордів. Підсумовуючи наші здобутки, ми можемо з впевненістю сказати: навчання було корисним та допоможе нам в  подальших дослідженнях. Адже це дало нам змогу розширити власний кругозір, набути досвіду самостійного життя в іншій країні та взаємодії з іншими незнайомими людьми».

У ТНЕУ говорять, що на досягнутому зупинятися не будуть і запевняють, що попереду ще багато цікавих проектів.

Вибір читачів за тиждень

Відео