Віра Олександрович

Тернопільщина народжує ідеї – від реалізації зелені до створення ІТ-продуктів (фото)

Будинок_праці

У Тернополі тепер діє регіональний бізнес-інкубатор для підтримки малого бізнесу. Позитивно оцінили таке нововведення і місцеві податківці.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, регіональний бізнес-інкубатор повинен стати місцем підтримки малого підприємництва, де народжуватимуться і зростатимуть успішні бізнес-проекти. Діятиме такий осередок за спеціально розробленою програмою, що передбачатиме для учасників технічно оснащені робочі місця, наявність комп’ютерної та іншої оргтехніки, доступ до мережі Інтернет тощо.

Господарик
Господарик

- Чимало підприємців-початківців потребують консультаційної, організаційної та технічної підтримки на початках ведення власної справи, - каже заступник начальника ГУ ДФС в області Сергій Господарик. – Тому створення бізнес-інкубатора на базі Центру зайнятості – це дуже хороша ініціатива і важливий крок у напрямку підтримки малого бізнесу.

Основна ідея і завдання бізнес-інкубатора насамперед полягає у наданні всебічної допомоги громадянам, які хочуть започаткувати свою справу. За результатами конкурсного відбору на участь в бізнес-інкубаторі, визначили 17 переможців, які надалі реалізовуватимуть свої проектні ідеї і бізнес-плани в різних галузях. Адже жителі Тернопілля туди прийшли із ідеями створення сільськогосподарських кооперативів і фермерських господарств, комплексу оздоровлення бджолопродуктами, обробки і розпилювання природного каменю, вирощування і реалізації зелені, а також - створення ІТ-продуктів і впровадження біоенергетичних проектів.

28537975_1916865931688399_812333722_n
28537975_1916865931688399_812333722_n

До речі, недавно відбулося відкриття Центру підтримки підприємництва на базі обласної держадміністрації (вул. Грушевського, 8), а також Кременецької, Бережанської і Чортківської районних адміністрацій. У планах - створення подібних бізнес-інкубаторів на базі Центрів зайнятості в усіх без винятку районах області.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Довідка. Адреса будинку праці: вул. Текстильна, 1б, контактний номер телефону – (0352) 23-51-95.

Карта
Карта

Таблиця
Таблиця

Вибір читачів за тиждень

Відео