Оксана Бучко

Тернопільські студенти почули, як будувати бізнес від професора зі США

7
Про секрети ставлення до людей та світу під час ведення бізнесу дізнались студенти Тернопільського технічного коледжу від професора Юджина Залдівара. Він прибув як представник ком’юніті-коледжу Санта-Фе (штат Флорида, США), з яким підписано угоду про співпрацю. Містер Залдівар викладає філософію. Він під час лекцій подав свою інтерпретацію поглядів видатних філософів людства.

8
8

- Я фокусував свої лекції для студентів на етиці стосунків одне до одного та до світу загалом, - зазначив Юджин Залдівар. – Правильна етична позиція допоможе зробити кращим процес навчання чи роботи. До прикладу, під час комунікації з цікавими людьми студенти повинні задавати питання і ніколи не залишатись задоволеними першою відповіддю. Ставити більше і більше питань, щоб мати повну картину для аналізу ситуації.

Професор порадив не боятись застосовувати сучасні технології у навчанні чи бізнесі. Шкоди завдає, на його думку, лише надмірність. А початок залежності людина завжди здатна проконтролювати.

- Технології не є шкідливими, - говорив Юджин Залдівар. – Це людина може їх такими зробити через невміле або надмірне використання. Так і маємо залежність від відео-ігор. Але вони можуть дати правильну інформацію. Є залежність від їжі. Але це не означає, що їжа – це погано.

Студенти своєю чергою ознайомили професора із культурою своїх країн під час програми Education Unites. Там представили Україну та інші іноземні країни, з яких прибули студенти.

- Ми дізнались під час лекції про культуру США, - розповіла студентка Анна Демидась. – Тож ми також підготували презентацію про Україну. Розповідає про економіку, символи та традиції. Ілюструватиме доповідь презентація.

У перспективі для тернопільських студентів планують влаштувати дистанційне навчання зі студентами у Флориді, під час якого вони продумуватимуть спільні проекти. Фото tk.te.ua    

Вибір читачів за тиждень

Відео