Орест Сарматський

У Тернополі волонтери та учасники АТО повернули владі президентські відзнаки (фоторепортаж)

Заставка-акц (Copy)

Близько двох десятків волонтерів та учасників АТО біля стін Тернопільської ОДА провели зранку акцію засудження дій силовиків під час розгону наметового містечка під Верховною Радою 3 березня.

Зранку до будівлі облдержадміністрації та обласної ради прийшли волонтери та учасники АТО. У декого з них в руках нагороди, президентські відзнаки. Молоді люди поволі розгортають плакати.

- Ми обурені подіями третього березня, коли поліція цинічно та ганебно побила наших побратимів-воїнів АТО. Тому у знак солідарності з тими, хто свого часу стояв на Майдані, а згодом захищав Україну на Сході, сьогодні повертаємо нагороди та відзнаки за безпосередню та гуманітарну участь в антитерористичній операції керівництву облдержадміністрації, - сказав один із учасників пікету, керівник волонтерської групи «Схід та Захід – єдині назавжди» Василь Конько.

DSC_4186 (Copy)
DSC_4186 (Copy)

DSC_4188 (Copy)
DSC_4188 (Copy)

 

DSC_4187 (Copy)
DSC_4187 (Copy)

Опісля волонтери та учасники АТО у приміщенні облдержадміністрації залишили згадані відзнаки Президента.

З учасниками пікету та акції зустрівся заступник голови ОДА Юрій Юрик.

- Ми будемо робити все від нас залежне, щоб такі події, які сталися у Києві 3 березня отримали відповідне правове судження згідно чинного законодавства, щоб не дати східному агресору зловтішатися над тим, що відбулося у столиці, - сказав Юрій Юрик.

Він також повідомив, що 14 березня у Тернополі заплановано провести сесію обласної ради, де передбачено підготувати звернення до керівництва держави, керівників силового блоку, щоб вони надали правову оцінку резонансному конфлікту у Києві на початку березня.

DSC_4228 (Copy)
DSC_4228 (Copy)

DSC_4191 (Copy)
DSC_4191 (Copy)

DSC_4201 (Copy)
DSC_4201 (Copy)

DSC_4202 (Copy)
DSC_4202 (Copy)

DSC_4208 (Copy)
DSC_4208 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео