Розпочинається реалізація проекту «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики»

1520259118_630_360_1520245490-9466

Меморандум про співпрацю уклали Тернопільський національний економічний університет  та ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». У рамках такої співпраці ТНЕУ візьме участь в реалізації унікальної освітньої програми для молоді «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики» спільно з вказаною громадською організацією, Міністерством молоді та спорту України, Комітетом Верховної ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму за підтримки «U-LEAD з Європою».   В Україні створено понад 700 об’єднаних громад, створюються відділи та управління, які відповідають за реалізацію молодіжної політики. Від якості їх роботи залежить, чи залишиться молодь в громадах, чи будуть створені належні умови для її гармонійного розвитку та самореалізації. Програма "Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики” покликана підготувати фахівців, як з молодіжних лідерів, так і з працівників органів місцевого самоврядування, які будуть володіти знаннями і навиками ефективної роботи з молоддю своїх громад.

У приміщенні Мультимедійної платформи іномовлення України «Укрінформ» відбулася презентація унікальної в Україні освітньої програми «Публічне адміністрування у сфері  молодіжної політики».

У ній брали участь Олександр Ярема – заступник міністра молоді та спорту України; Микола Величкович – перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму; Олександр Квасовський – заступник директора Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій, начальник відділу післядипломної освіти та підвищення кваліфікації, кандидат економічних наук, доцент Тернопільського національного економічного університету; Максим Черкашин – керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Під час заходу обговорили проект "Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики”. Освітня програма проекту складається з трьох сесій – загалом 100 академічних та 100 дистанційних годин. Між сесіями учасники виконуватимуть практичні завдання, а фінальною буде робота на тему: «Стратегія розвитку молоді моєї громади».

Учасниками проекту стануть 20 представників восьми об'єднаних громад Заходу України. 50% учасників проекту представлятимуть органи місцевого самоврядування, а 50% є лідерами громадських організацій.

Вибір читачів за тиждень

Відео