Віра Олександрович

Тернопільщина: корупція програла, бо діє «єдине вікно»

Митниця5

На Тернопільській митниці ДФС 99% митних декларацій оформили за принципом «єдиного вікна».

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області (також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Нагадаємо, із 1 серпня 2016 року на пунктах митного контролю запрацювала автоматизована система «єдине вікно». Вона має на меті пришвидшити оформлення експортно-імпортних операцій. Система є повністю автоматизованою та дозволяє подавати документи один раз в одне місце і мінімізує контакти з держслужбовцями.

-У ДФС вживають послідовних заходів щодо якнайширшого застосування принципу «єдиного вікна» при митному оформленні товарів в основному за рахунок збільшення кількості місць митного оформлення, де відбуватиметься митне оформлення за цим принципом, а також - завдяки удосконаленню нормативно-правової бази, синхронізації часу роботи органів ДФС і контролюючих органів тощо, - пояснюють у податковій.

Відтак за результатами роботи протягом лютого 2018 року на Тернопільській митниці ДФС 99% (від загальної кількості) митних декларацій оформили із застосуванням принципу «єдиного вікна». Решта, тобто 1% – це декларації, оформлені із відмітками про проходження державних видів контролю на твердих примірниках документів, що були здійснені до 1 лютого 2018 року.

-Для порівняння, у лютому 2017 року цей показник становив майже 44%, а загалом за підсумками роботи 2017 року – 49%, - наголошують у податковій.

До слова, «єдине вікно» дає змогу усунути негатив, спричинений людським фактором. Тож корупція при такому оформленні товару просто неможлива.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео