Як ставляться до 8 березня зборівчанки? (опитування)

daisymay

8 березня - весняне свято, яке стало традицією. Але останні роки набуло дискусійного характеру, хтось святкує, а хтось категорично проти, парадоксально, що проти навіть жінки і дівчата. Стало цікаво - чому? Про це розповіли зборівчанки різного віку і поколінь.

- Це свято, коли жінки можуть приділити увагу саме собі, але особисто я вважаю, що таким днем має бути кожен! - розповідає школярка Іра.

- Як можна не вважати святом день, через який стільки вихідних? - жартує 19-річна Христина.

Серед коментаторів виявили бажання висловитись і чоловіки! Студент-юрист Михайло, наприклад, вважає, що «є декілька днів у році, коли справді є явна причина приділити увагу дівчатам і жінкам. Як на мене, то це досить  хороше свято! А от чому більшість хлопців глузує та не любить - питання виховання або особиста образа до жіночого роду.»

- Думаю, ми запрограмовані, аби святкувати саме цей день. Якщо чесно, то щоб там не казали, а жінкам приємно отримати увагу. Сьогодні в магазині дідусь купував своїй бабусі одну квіточку, але дивлячись, хотілось плакати, бо настільки зворушило! Дітки для мами беруть по одній квіточці, але так, аби вона не знала, бо хочуть зробити сюрприз. Чоловіки в свою чергу запитують чи проживе букетик до 00:00, бо хочуть привітати одразу, хоч у них вже 2-3 дітей і довго у шлюбі.

І головне, жінки дивуються не тому, що тепер чимало проти цього свята, а тому, що серед низки всіх проблем держави, чомусь, причепились до свята, - каже власниця квіткового магазину Ірина.

- А я вважаю, що це свято радянське! - додає пані Наталя.

- Є більше свято - свято матері! А жінку треба вітати 365 днів у рік і дарувати квіти. Ми проти не будемо! І ще не забуваємо, що у нашій країні йде війна, просимо Бога про мир та спокій, - коментує  Ольга.

- Не кожна жінка у теперішній час має можливість відчути материнство, то що тоді? Немає свята для неї? Тому 8 березня, вважаю, потрібна річ, - розповідає Руслана.

Що ж, думки неймовірно різні, але вулиці міста рясніють продавцями букетів, чоловіками у пошуках подарунків, малечею, яка шукає бабусі та мамі квіти, аби зробити настрій у цей день, тож саме це дає відповідь на усі запитання.

Вибір читачів за тиждень

Відео