Як тернополянку хотіли обдурити в Тайланді

phuket31

Відома тернопільська блогерша Наталя Литвин поїхала на відпочинок у Тайланд. Там у дівчини разом із компанією трапилася не надто приємна ситуація.

- Нам було важко пересуватися на скутері на далекі відстані, і ми вирішили взяти в оренду авто (хотіли об‘їздити весь острів. Знайшовши контору, яка здає, домовилися по телефону про ціну, день, час передачі... ми ще тішилися, бо власник з Росії і розуміє мову. Обговорили з ним всі умови, страховку, договір. Авто на повному каско, ніщо не віщувало пригод. На запитання, де можна забрати машину, сказав, що привезуть самі. То взагалі ідеально. Поки до нас не приїхали з машиною 2 тайці, які на англійській мові знають кілька слів. Привезли договір з помилками, ми наполягли, щоб вписали туди примітки про поломки, кількість бензину в баку. Авто жахливо брудне і недоглянуте. Але якось порозумілися. Оплатили 200$ завдатку (мали повернути, якщо все буде ок з машиною) і 2200 бат за 2 дні оренди. Поїздили, - пише Наталя Литвин.

Проте все виявилося не так просто, як здавалося. Віддати авто та повернути свої гроші тернопільські туристи змогли лише після справжнього конфлікту.

- Прийшов час здавати авто. Нам сказали, що заберуть його самі. Приїхали знову ті 2 тайці. Кажуть: платіть 500 бат за доставку і ми повернемо ваші 200$. Що? Яка доставка? Чому ніхто не казав, що це платно? Нам назвали загальну суму 2200! Пишемо власнику, що викликаємо поліцію, а він починає погрожувати нам депортацією з країни, якщо ми не оплатимо доставку. Поліцейські приїхали з цигарками в роті, чухаючи живіт. На прохання показати документи, посміялися і проігнорували. Поки ми розказували їм про ситуацію базовими англійськими словами і жестами, тайці нас перебивали і говорили копам щось про машину «на своїй» мові. Ми розуміли, що будемо тут в мінусі, зараз як наговорять. Але не хотіли відступали, дзвонили далі до власника, показували договір, відстоювали свою позицію.  І тут ми зрозуміли, що у нас в договорі вказано дедлайн здачі машини – 22 год, на годиннику 22:30, а власник дзвонить і погрожує, що будемо доплачувати ще +400 бат/год за протермінування і його не хвилює, що ми вже півтора години розбираємося з його тайцями і поліцією. Христинка почала шукати номери в українське і американське посольство. Поліцейські щось собі підсміхувалися. Нерви на межі. Я вже з того обурення почала знімати все на відео. Олег каже: «не знімай, раптом, у них не можна когось фільмувати без дозволу, ще посадять, ми ж не знаємо їх законів». Зрозумівши, що ми праві і не поступимося, вони врешті погодилися на нашу пропозицію, щоб ми завезли авто на офіс самі, не платити за доставку, а вони там віддадуть гроші.  Ніби і нормальне рішення, але ж чужа країна, їхати на чужий офіс до агресивного власника чужою машиною. Ще би нас підрізали по дорозі, зробили аварію, завезли кудись в ліс. Сотні думок. Кажемо, сорі, заради безпеки поїдемо лише разом з поліцією. А вони: це не наш участок. Їдьте до інших копів у відділок і там розбирайтеся. На годиннику 00 год, ми з Христинкою сідаємо в машину, Олег на наш побитий скутер з порожнім баком, який мали здати ще ввечері. Доїхали у відділок, ті два тайських гопніки нас вже чекали. Ми думали, що буде продовження розборок, але вони мовчки віддали наш завдаток, забрали машину і поїали, - написала тернополянка.

Фото  з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео