Орест Сарматський

У квітні запустять тестову версію мобільного додатку для аграріїв (Агро-новини)

лют1502

У квітні цього року планується запуск тестової версії додатку для українських аграріїв. Про це повідомляє прес-служба Міністерства агрополітики та продовольства України.

0902
0902

Додаток розробила компанія «Київстар» спільно із Мінагрополітики. Близько 50 користувачів, які увійдуть до фокус-групи, перевірять зручність використання програми.

«Актуальним питанням для Міністерства є своєчасне донесення до аграріїв детальної інформації про урядові програми підтримки. Для цього Мінагрополітики застосовує широкий спектр каналів комунікації. Новий мобільний додаток стане ще одним інструментом комунікації, зокрема, через наповнення блоку новин від Міністерства», — зазначив заступник міністра агрополітики Віктор Шеремета.

Слід додати, що в основу цифрової платформи для аграріїв закладено інформацію про ціни на продукцію і матеріали, інформація про шкідників, основні новини аграрного сектору, дані про погоду і корисні поради. Додаток має допомогти сільгоспвиробникам контролювати свій бізнес, дізнаватися про державні програми підтримки, отримувати консультації тощо.

Ізраїль — у фокусі українських експортерів

Україна продовжує переговори з Ізраїлем про укладення угоди про вільну торгівлю. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська, повідомляє Аgropolit.com.

0901
0901

Нагадаємо, що Україна вийшла на завершальний етап переговорів з Ізраїлем щодо зони вільної торгівлі (ЗВТ) між державами.

За її словами, у 2017 році експорт товарів і послуг до цієї країни склав $781,2 млн і зріс на 19,1%.

«В минулому році ми експортували до Ізраїлю 245 нових товарів. Це додаткові $5,6 млн. Найбільше зросли поставки продукції АПК та металургії. Але для того, щоб наші експортери отримали більший доступ до цього ринку, маємо забезпечити безмитний доступ для товарів, що становлять експортний потенціал і користуватимуться конкурентними перевагами на ізраїльському ринку», — зазначила Наталія Микольська.

IFC допоможе молочній галузі підняти стандарти

Міжнародна фінансова корпорація IFC, член групи Всесвітнього банку, підтримає розвиток молочної галузі України. Про це сказала голова представництва IFC в Україні Олена Волошина, повідомляє milkua.info.

0903
0903

Нагадаємо, що Україна зобов’язалася наблизити стандарти якості та безпечності продуктів до європейських вимог.

За словами Олени Волошиної, сьогодні IFC входить в новий для себе підсектор сільського господарства - молочний.

«Проект схвалений і буде представлений, в цілому, протягом місяця. Довгі роки цей сектор страждав, тому сьогодні приємно бачити потенціал. Раніше тут був «невибагливий» споживач. Росія забирала всю продукцію, яку тільки могла. Тепер цей ринок для нас закритий, а наші виробники шукають нові ринки, тому потрібні нові стандарти», - сказала вона.

За словами голови представництва IFC в Україні, співпраця буде налагоджено і з вітчизняними молочними кооперативами.

Вибір читачів за тиждень

Відео