Молоду медсестру із Кременця в США назвали легендарною

жуковська

Саме так представили Олесю Жуковську у Чикаго (США), де вона перебувала впродовж двох тижнів. З ініціативи та на запрошення Союзу українок Америки медик із Кременця взяла участь у заході «Згадаймо про Небесну Сотню», яка відбулася в Українському Культурному Осередку. Разом із українським композитором та співаком Анатолієм Матвійчуком Олеся Жуковська дала декілька інтерв’ю для місцевих радіостанцій.

Своїми враженнями від подорожі та зустрічі із українською діаспорою поділилася на сторінці у Фейсбук.

«Ось власне відбувся основний та головний захід, заради якого ми прилетіли в Чикаго! Все пройшло досить гарно, в теплій та душевній атмосфері. Ми згадували події 2013/2014 року, як починалася Революція Гідності та трагічні події 20-го лютого. Я і не думала, що зможу пригадати стільки дрібних деталей, які роками ховалися у моїй пам`яті!» – написала Олеся.

жуковська1
жуковська1

Нагадаємо, що кременчанка Олеся Жуковська фактично від самого початку Революції Гідності перебувала на Майдані, де чергувала та надавала допомогу пораненим. На той час вона навчалася у Кременецькому медичному училищі ім. Арсена Річинського. 20 лютого отримала важке поранення снайперською кулею, яка пройшла за міліметри від сонної артерії. Дивом вижила. Повідомлення Олесі, яке вона написала на сторінці в одній із соцмереж «Я помираю» облетіло весь Інтернет. На щастя, доля розпорядилася так, аби дівчина не лише залишилася живою, а й зайнявши активну громадянську позицію, доносила правду про Революцію аж за океан.

жуковська2
жуковська2

жуковська3
жуковська3

жуковська4
жуковська4

Фото зі сторінки Олесі Жуковської у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео