«Може Шевченко випив би з ними?» – неприємний інцидент біля пам’ятника Кобзареві (фото)

пам.шевченка4

Різними заходами у вихідні на Тернопільщині вшановували пам'ять Тараса Шевченка. Проте дехто не лише не хотів цього робити, а й доклав зусиль, аби завадити іншим.

Неприємний інцидент, який викликав хвилю суперечок у соцмережі, трапився у Тернополі поблизу пам’ятника Кобзареві. Про ситуацію на своїй сторінці у соцмережі facebook розповіла Ірина Драгущак

«Вчора ми, УГКЦ, традиційно прийшли з молитвою і мистецькою програмою до Шевченка. Проте, біля пам'ятника крутилися різні групки людей... Одні катались на велосипедах, інші курили і випивали в громадському місці… Ми почали молитву, та тим було байдуже, та навіть більше вони навмисне не давали нам нормально провести захід і не збирались ні знижувати тон розмови, ні припиняти ржати, ні йти в інше місце. Коли я з організаторами попросила їх піти вони, м’яко кажучи, відмовилися. Це бухе бидло в кепці з сигаретою в руках сказало «может я етат памятнік вчєра купіл?». Хтось інший з цієї шайки «ми сюда перші прийшли». І далі ряд нецензурної лексики щодо громади, яка молиться...» – пише Ірина.

пам.шевченка3
пам.шевченка3

пам.шевченка
пам.шевченка

пам.шевченка1
пам.шевченка1

пам.шевченка2
пам.шевченка2

В обговоренні такої неприємної ситуації частина дописувачів все ж взяли бік «прогресивної молоді». Дехто навіть припустив, що за життя український Пророк швидше хильнув би рому з молодими людьми, аніж долучився б до церковного заходу.

«Може Шевченко би випив з ними, у його віршах куди більше хули на «всевидячеє око» і «візантійського Сафаофа», в той самий час ром він вживав «богатирськими дозами». Не будьте такими категоричними. Не всі люди мусять брати участь саме у вашому сценарії, та й завжди можна домовитися! «Обніміться, брати мої...» – коментує Volodymyr Okarynskyi.

Фото Ірини Драгущак

Вибір читачів за тиждень

Відео