За тиждень півсотні людей хворих на кір

98bce7d9d49222dae020697d2909b8d4_XL

Лікарі – епідемологи прогнозують про можливий пік захворюваності на кір усередені березня. Тільки за останній тиждень в області кір діагностували у півсотні людей. Про це повідомляє сайт «Доба».

Загалом на Тернопільщині зафіксовано шість спалахів кору, три з них в обласному центрі, чотири – у Підгаєцькому та Чортківському районах.

За попередній тиждень в Україні зареєстровано майже сімсот випадків захворювання. В області за останній тиждень захворіло п’ятдесят людей. З початку року в Україні захворіло майже сім тисяч людей, а в області понад триста людей. Більше половини з усіх захворілих – це діти. Така ситуація спостерігається і загалом по Україні. Відтак ситуація з кором є неблагополучною. І така негативна тенденція спостерігається і від минулого року. Проте, Тернопільщина не належить до областей, найбільш уражених кором. Найскладніша ситуація з цим захворюванням спостерігається у Закарпатській області, – відзначив заступник начальника обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

Лікарі-епідеміологи радять проводити обмежувальні заходи у школах, зокрема у тих навчальних закладах, де вже зафіксований кір. Також жителів краю закликають перевірити календар щеплень і при необхідності провести вакцинацію. Необхідних препаратів в області достатньо. Особливо потрібним є щеплення особам до тридцяти років, їм вакцинацію проводять безкоштовно.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео