Віра Олександрович

Тернопіль йде під землю: провалля на Парковій щодня збільшується (фото)

Основне

Весна «дарує» Тернополю різні сюрпризи, у тому числі – провалля. Часто це створює небезпеку не лише для пішоходів, а й для автомобілістів.

Нагадаємо, на вулиці Парковій, у мікрорайоні - між залізничним вокзалом і «Старим парком», у вересні 2017 року утворилося провалля невідомого походження, завглибшки до 4-х метрів. Тоді, восени про таку «оказію» повідомили навіть місцеві телеканали. Яму обстежили, але причину її появи на тротуарі біля бару «Краб» комунальники не з’ясували. Мовляв, згідно із їхніми документами, там немає жодних комунікацій. Тож і прориву труб чи іншого статися не могло. Яму засипали гравієм і піском, причину провалля не усунувши.

[caption id=«attachment_140124» align=«alignnone» width=«960»]

7 березня було так
7 березня було так

Фото 7 березня 2018 року[/caption]

Отож, як тільки почав сходити сніг, заглиблення на Парковій почало збільшуватися. Кореспондент «Терену» фотографував місцину впродовж кількох днів. Навіть на знімках помітно, що провалля стає глибшим і ширшим. Більше того, воно вже зачепило і дорогу, де їздить доволі багато машин. Спершу хтось із тернополян в один із вихідних днів встромив у яму палицю, щоб якийсь водій не влетів колесом у яму. А сьогодні, 12 березня, навколо ями натягнули стрічку. Адже небезпека – дійсно існує. Електричні дроти і кабелі, що ведуть до вуличного ліхтаря, уже зовсім оголилися.

палиця
палиця

Яма2
Яма2

Яма
Яма

До речі, трохи вище того місця, де утворилося провалля, ріс старий і дуже високий каштан. Його якраз торік навесні і зрізали, залишивши великий пень. Нових дерев там не посадили, аби було де паркуватися клієнтам бару. Чи не це спричинило біду? На це запитання мали б відповісти комунальники та екологи.

Паркова_1
Паркова_1

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео