Черги у судах і похоронних агентствах чекають на тернополян (відео)

935138

«Жити нормально не можливо, то ще й померти спокійно не дадуть» – саме так тернополяни здебільшого характеризують так звані «правки Лозового» до Кримінального кодексу, згідно яких без довідки з суду поховання буде просто неможливим.

«Починаючи з 15 березня українці не зможуть вільно поховати своїх рідних, бо це стане можливим лише після експертизи, яку, згідно з новацією, має призначити суд. Такого рішення доведеться чекати не менш, як три доби, а через перевантаженість своє рішення Феміда може надати і пізніше» – йдеться в сюжеті ТСН.

На Тернопільщині ситуація із похованнями і без нововведень досить складна. Адже на всю область діють лише три морги, де фахівці роблять відповідні дослідження – у Тернополі, Чорткові та Борщові. Уже давно все готово для запуску у роботу моргу у Кременці. Проблема лише за кадрами. Бажаючих не можуть знайти уже два роки.

У судах в чергу збиратимуться по сто чоловік, – передбачає співзасновник ритуального дому Фелікс Чеховіч у коментарі ТСН. До надмірних навантажень готуються й у судах.

«На рішення про проведення експертизи доведеться чекати не менш, як три доби, а то й більше, а без документа морги тіло не прийматимуть. Єдиним виходом можуть бути лише приватні холодильні камери, доба утримання тіла в котрих коштуватиме від 280 до 350 гривень. Але можливості приватників обмежені, і місць вистачить не всім» – повідомляють у сюжеті.

Якщо у столиці чи великих містах ще можна розраховувати на приватні холодильні камери, то у містах, як Тернопіль їх годі шукати. Спроби журналістів ТСН зв’язатися з автором новацій, радикалом Андрієм Лозовим, успіхом не увінчалися. Поряд із цим на своїй сторінці у Фейсбук він пише, що пишається своєю поправкою.

Відео «1+1», фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео