Чи ризикнуть тернопільські школи відмовитися від п’яти предметів?

експеримент

Зі шкільного розкладу тернопільських старшокласників невдовзі можуть зникнути п’ять предметів. Така перспектива очікує на навчальні заклади, які ризикнуть взяти участь у новому освітньому експерименті, котрий пропонують українським школам. Суть пілотного проекту полягає у тому, що такі дисципліни, як біологія, географія, фізика, хімія і економіка пропонують об’єднати в один предмет – «Природничі науки».

В якості експерименту пілот почнуть впроваджувати в навчальні програми 10-х класів з 1 вересня цього року, повідомляється на сайті Міністерства освіти. Наразі Міністерство шукає добровольців, які готові випробувати цей інтегрований курс. Щоб приєднається до пілотного проекту, школам потрібно звертатися до місцевих органів управління освітою. Допомагатимуть школам у пілотуванні курсу Інститути післядипломної педагогічної освіти, у повноваження яких входить, зокрема, методична підтримка.

Також на сайті зазначається, що програма розроблена для класів суспільно-гуманітарного, спортивного та художньо-естетичного напрямку. Інтегрований курс може читатися лише для учнів, які не планують здавати ЗНО з природничих предметів. Читати курс можуть вчителі природничих предметів без обов'язкового проходження курсів підвищення кваліфікації.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео