Віра Олександрович

«Якщо ми нічого не приймемо, аеропорт у Тернополі треба закривати» - Василь Деревляний (фото, відео)

Президія2

Перше засідання 8-ї сесії Тернопільської обласної ради сьогодні, 13 березня, було без перебільшення – особливим.

По-перше, депутати вислухали представників громадськості і ухвалили особливо актуальне рішення (читайте ТУТприм.). По-друге, робити це їм було дуже непросто (читайте ТУТприм.). Адже такої кількості охочих потрапити у залу, напевно, ще ніколи не було.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kg1-fCopMjM&feature=youtu.be[/embed]

До речі, унікальним це засідання можна назвати і тому, що на ньому… лише сформували порядок денний, який розглядатимуть на другому засіданні. Коли? Ще невідомо.

Ініціативна група опрацює питання школи імені Ґерети

Проблему, що змусила депутатів оголосити перерву, яка врешті тривала близько години, створили на сесії батьки, діти яких навчаються у Тернопільській обласній комунальній школі мистецтв. Нагадаємо, із майбутнім цього навчального закладу не можуть дати ради уже давно. Хоча умови навчання впродовж кількох років не задовольняли нікого, досі ситуація не була настільки гострою. «Вибух» стався після появи пропозиції про реорганізацію школу і, відповідно, її об’єднання із Струсівським  інтернатом (читайте ТУТприм.).

Школа1
Школа1

Дали слово представникам батьківського комітету і на сесії.

  [embed]https://youtu.be/D2S_i3lYnJA[/embed]

Ось тоді, на прохання заступника голови облради Любомира Крупи і оголосили перерву на 10 хвилин. Але виявилося – що і години замало. Увесь цей час решта депутатів спілкувалися між собою, радилися у фракціях, відверто нудьгували або ходи на каву у буфет

[embed]https://youtu.be/eSSAFz-jY0E[/embed]

Після перерви у залі провели перереєстрацію. На сесії виявилося 45 обранців. Вони і продовжили роботу, відразу згадавши про школу мистецтв.

- Ми вирішили створити ініціативну групу, яка опрацює питання школи імені Ґерети, - пояснює голова обласної ради Віктор Овчарук. – До наступного засідання вони мають виробити пропозиції, які ми і розглянемо серед перших.

Школа3
Школа3

Школа2
Школа2

Працівники екстреної медичної допомоги скаржилися на брак грошей

Екст_допомога
Екст_допомога

Після цього депутати заслухали звернення представників профспілки працівників екстреної медичної допомоги і медицини катастроф щодо браку коштів на фінансування їхньої структури, а також – різних доплат. Голова обласної ради прийняв цю заяву. Її також розглянуть у встановленому порядку на наступному засіданні.

Перерва1
Перерва1

Формувати  порядок денний депутатам було теж непросто. Так, уповноважений представник  депутатської фракції ВО «Свобода» Олег Сиротюк вніс дві пропозиції: про долю заводу «Промінь» і про скандальний випадок із нищенням державного символу України. Його колега Михайло Тимошик – ще дві. Зокрема, про використання червоно-чорного прапора як прапора боротьби українського народу. Про Тернопільський аеропорт і його життєдіяльність закликав колег поговорити перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний.

- Хочу вам повідомити, що деякі сертифікати закінчуються у червні цього року, - каже він. – Якщо ми нічого не приймемо, то аеропорт треба закривати. До того ж, через борг у 4 млн грн вчинили дії податківці, тому ми не зможемо фінансувати жодної статті, необхідної для відродження летовища.

Лариса Римар – уже не голова фракції

Заступник голови обласної ради Любомир Крупа запропонував винести на розгляд сесії питання про спортивний комплекс трамплінів у Кременці (його прийняли в обласну комунальну власність на минулій сесії – прим.). Голосували депутати за усі пропозиції – дружно: по 45 або і 49 «за».

Перерва2
Перерва2

Сталася на засіданні і ще одна цікавинка. Так, голова обласної ради зачитав інформацію про зміну уповноваженого представника  депутатської фракції партії «Громадянська позиція». Тепер цю фракцію очолюватиме Олег Шуляр, а не Лариса Римар.

Отже, порядок денний із майже 50-ти питань, за пропозицією Віктора Овчарука, врешті підтримали «у цілому» 45 обранців краян. На цьому перше пленарне засідання 8-ї сесії обласної ради і завершили. Про продовження роботи ради пообіцяли оголосити незабаром.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео