Віра Олександрович

Акція «поверни відзнаку Президенту» набирає обертів на Тернопільщині (фото, відео)

Основне

Учасник Революції Гідності, член «Ініціативної групи поранених на Майдані», волонтер і громадський активіст Богдан Брич відмовився від посади радника голови обласної держадміністрації із питань поранених майданівців і учасників АТО на громадських засадах.

Офіційно оголосив він про цей крок на сесії Тернопільської обласної ради 13 березня (про те, що там також відбувалося, читайте ТУТ і ТУТприм.). Причиною стали події 3 березня, що сталися у Києві, під Верховною Радою.

- Пане Президенте, під час нагородження мене і моїх побратимів орденами «За мужність» (III ступеню), я звертався до Вас із надією на розуміння, що народ України очікує, що Ви станете нашим Лі Куан Ю, Нельсоном Манделою, Махатмою Ганді, тобто, тим лідером, справжнім Батьком Нації, під керівництвом якого наша Держава зможе здійснити стрімкий економічний прорив і стати в один стрій із країнами Європейської спільноти, де основоположними принципами існування соціуму є демократія і права людини, - заявив він із трибуни. - Але події, що відбулися 3 березня у наметовому містечку під стінами Верховної Ради, йдуть всупереч «Закону України про Національну поліцію» і усім людським нормам.

Брич
Брич

[embed]https://youtu.be/C1Bsl2CHJrQ[/embed]

Своє звернення і офіційну заяву голова сільської ради Гаїв Шевченківських відразу передав в апарат обласної держадміністрації. Втім, Богдан Брич пообіцяв, що і без «статусу» допомагатиме усім, хто звертатиметься до нього по допомогу.

Депутати
Депутати

Окрім того, особисто представнику Президента у Тернопільській області – голові обласної держадміністрації Степану Барні того дня свої відзнаки повернули троє учасників АТО і представників громадських організацій колишніх вояків із Підволочиська.

[embed]https://youtu.be/a3zoL0hlMwk[/embed]

Нагадаємо, акцію «поверни відзнаку Президенту» на Тернопіллі уже підтримали чимало волонтерів і громадських активістів. Так, 7 березня нагороди повернули близько двох десятків краян. Після цього до ініціативи приєдналися й інші (читайте ТУТприм.).

Президія
Президія

Активісти
Активісти

Фото і відео автора, а також «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео