Оксана Бучко

Заліщицькі комунальники забруднюють Дністер

e0c5e0e2e00b0ef916c7aa1b4b9c39b2_XL

Вдруге в кінці лютого 2018 р. Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області проведено перевірку комунального підприємства Заліщицької міської ради «Заліщицький водоканал» (попередня перевірка проведена у квітні 2017 р.).

На вказане підприємство покладені обов'язки здійснювати водопостачання та водовідведення м. Заліщики, повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

Проте, із водовідведенням не все гаразд. Очисні споруди морально і фізично застарілі. Їх включають лише для перевіряючи. Але в такому режимі неможливо утримувати мікроорганізми, які очищають воду.

Інспекцією як наслідок, зроблено висновок, що очисні споруди неефективні і не забезпечують очистку, зі сторони Заліщицької міської ради не вживаються заходи щодо недопущення потрапляння неочищених зворотних вод від КП «Заліщицький водоканал» у р. Дністер.

За вказані порушення до адміністративної відповідальності двічі притягнуто керівника комунального підприємства, нараховано збитки на суму 10 тис.грн. за забруднення поверхневих вод. Міському голові м.Заліщики надіслано пропозицію вжити невідкладні заходи щодо недопущення скидання неочищених зворотних вод у р. Дністер. По завершенню місячного терміну чекаємо на зрушення питання у даному напрямку.

Вибір читачів за тиждень

Відео