«Епоха масовиків-витівників у школах повинна завершитися»

1210-700x400

Позбутися раз і назавжди пережитку радянського минулого в школах у вигляді заступників директорів з виховної роботи пропонують у електронній петиції до Президента. Автор звернення Михайло Соловей. Більш як за два тижні, відколи петицію зареєстрували, її підтримали лише 150 громадян.

«Епоха масовиків-витівників у школах повинна закінчитися. Так як це суперечить Закону України «Про декомунізацію», а така робота не відповідає світовим стандартам освіти» – пояснюється у зверненні.

Також у петиції наголошують на тому, що інститут «виховної роботи» у школах з’явився із приходом більшовиків, аби продукувати ідеали комунізму та виховувати юних ленінців. На думку автора петиції, за майже 100 років суть роботи заступників-виховників не змінилася.

«Лише додали трішки шароварщини та національного колориту, змінивши зміст. Що ж відбулося після настання Незалежності? Тобто, старезну бабцю, котра називається «виховна робота», трішки підфарбували дешевою косметикою, і бабця продовжує свій комуно-соціалістичний пляс в стилі настанов Н. К. Крупської» – йдеться у зверненні.

Також автор зазначає, що необхідно назавжди забути про поділ освітнього процесу на «навчальний» і «виховний».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео