НБУ нарешті отримав голову

Smolyj

Сьогодні, 15 березня, у Верховній Раді нарешті призначили главу Національного банку. Ним став, як і очікувалося, уродженець Тернопільщини Яків Смолій.

Голосування за нового керівника НБУ сьогодні, 15 березня, таки відбулося. Як повідомляв Терен, спочатку призначення мало відбутися на початку лютого, потім 17-18 лютого, після цього голосування перенесли на 1 березня, проте і тоді рішення не змогли прийняти, відтермінували питання про призначення глави НБУ на 15 березня.

Тож сьогодні, 15 березня, у парламенті проголосували за пропозицію Президента України Петра Порошенка призначити Якова Смолія на посаду глави НБУ. До слова, з 11 травня 2017 року  і до цього часу уродженець Тернопільщини виконував обов'язки голови Національного банку. За таке рішення проголосували 247 депутатів

- Ми продовжимо докладати зусиль, щоб фінансова система стала ще більш стійкою до зовнішніх шоків. Будемо захищати її стабільність від політичних впливів, стояти на сторожі інтересів ринку. І ми не допустимо повернення до домінування фіскальної політики над монетарної ціною купівельної спроможності українців, - наголосив Яків Смолій пере голосуванням, повідомляє Уніан.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео